Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Nemčija

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ali ste vedeli, da je nemščina najbolj razširjen materni jezik v Evropi? Preverite se, kako dobro poznate državo, kjer živi dobrih 80 milijonov ljudi.
 
 
1
 
 
Gremo za začetek enostavno vprašanje. Katero je glavno mesto Nemčije, kjer živi 3.5 milijona ljudi in je drugo največje mesto v EU? 
 
2
 
 
Nemčija je razdeljena na zvezne dežele, mogoče veste koliko jih je?


 
 
3
 
 
Katera pa je največja zvezna dežela, katera je znana po izdelavi priljubljenih avtomobilov? 
 
4
 
 
Nemci so tudi pionirji na političnem področju, saj so bili prvi, ki so uvedli zeleno stranko. Mogoče veste kdaj je bilo to? 
 
5
 
 
Z 2.962 metri predstavlja najvišjo točko v Nemčiji in se nahaja čisto ob južni meji. Kako se imenuje gora? 
 
6
 
 
Evropska himna je ena najlepših in je bila ustvarjena leta 1823 kot del devete simfonije, katere avtor je nemški komponist?


 
 
7
 
 
Kateri simbol države pa je danes najbolj razpoznaven simbol mesta Berlin, kateri je bil zgrajen med leti 1788 in 1791.


 
 
8
 
 
Eden najlepših gradov na svetu je lociran v bavarski pokrajini Allgäu. Nekateri ga imenujejo kar pravljični grad in je služil podjetju Disney kot inspiracija pri gradnji svojega pravljičnega sveta? 
 
9
 
 
Ima drugo največjo industrijo na svetu, takoj za japonsko. O kateri industriji govorimo?


 
 
10
 
 
Autobahn oziroma nemške avtoceste so znane kot ene najboljših na svetu. Ali veste po katerem cestnem pravilu so tudi znani?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!