Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Francija

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ste vedeli, da je Francija najbolj obiskana država na svetu? V letu jo je obiskalo kar 83 milijonov turistov.
 
 
1
 
 
Prvo vprašanje mora biti vedno težko. Glavno mesto Francije je? 
 
2
 
 
Predstavlja narodni muzej Francije, kjer je na ogled svetovno znana Mona Lisa in je najbolj obiskan muzej na svetu? 
 
3
 
 
Zgrajen je bil leta 1889 in meri 320 metrov. Med drugim najbolj znana znamenitost Pariza in verjetno tudi Evropske unije?


 
 
4
 
 
Najprestižnejša in svetovno najbolj znana cestna kolesarska dirka, katera se odvija vsako leto in je bila prvič organizirana leta 1903?


 
 
5
 
 
Kako se je imenovala revolucija, ki je med 1789 in 1799 zaradi radikalnih družbenih in političnih sprememb spremenila življenje v Evropi?


 
 
6
 
 
Francija je po velikosti ozemlja največja država v Evropski uniji. Po številu prebivalcev pa so na drugem mestu, takoj za Nemčijo. Koliko prebivalcev šteje? 
 
7
 
 
Ali je bil krompirček ali po domače "pomfri" izumljen v Franciji?


 
 
8
 
 
Na koliko regij, od tega jih je večina v Evropi, 4 pa so prekomorska ozemlja, je razdeljena Francija?


 
 
9
 
 
Ena izmed regij je Francoska Gvajana, ki se nahaja v Južni Ameriki. Ali je del Evropske unije, kjer je med drugim denarna enota evro?


 
 
10
 
 
Kako se imenuje najvišji vrh v Evropski uniji, kateri meri 4.810 metrov?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!