Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Vesoljska tehnologija izboljšuje vid

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Na milijone ljudi širom sveta je imelo lasersko operacijo za izboljšanje vida zahvaljujoč tehnologiji, ki so jo razvili za uporabo v vesolju.
 

Če gledate v neko mirujočo točko in nagibate ali majete z glavo, bodo vaše oči avtomatsko pri miru in vam bodo omogočale, da predmet jasno vidite, tudi če se premikate. Večina živalskih vrst na Zemlji ima to sposobnost, vse nazaj do dinozavrov. To je lep trik narave, o katerem pa niti ne razmišljamo.

Vaši možgani v zakulisju nenehno sprejemajo sporočila iz vašega notranjega ušesa. Ta sporočila vam povedo, katera smer je katera, vam pomagajo ohranjati ravnotežje in držijo vaš vid stabilen. To je možno zaradi gravitacije, ki nam pove, katera smer je navzdol.

Preberite si več na Portalu v vesolje.


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!