Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Planeti hitro odrastejo

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Astronomi so ujeli to čudovito novo vesoljsko fotografijo, ki prikazuje rojstvo nekega osončja.
 

Zemlja in sedem drugih planetov našega Osončja niso sami v vesolju. Čez 1800 planetov so doslej že odkrili okoli daljnih zvezd, njihovo število pa še raste! Zvezde in planeti nastanejo, ko se velikanski oblak kozmičnega plina in prahu sesede sam vase. Plin in prah pričneta krožiti in padati proti središču, podobno kot se vrtinči voda okoli odtoka umivalnika, preden steče skozenj.

Plin in prah v središču postajata zelo gosta in vroča, vse dokler se ne rodi zvezda. Okoli zvezde pa se vrteči se oblak preostalega plina in prahu razdeli v debele obroče. In ta del zgodbe o nastanku osončja so ujeli na tej novi fotografiji!

Preberite si več na Portalu v vesolje.


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!