Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Programi, ki se zaženejo ob zagonu sistema

  V okolju Windows lahko s programom msconfig preverite in nastavljate, kateri programi se bodo avtomatsko zagnali ob zagonu sistema.
 
 
1
 
 
 
 
2
 
 

Med najdenimi rezultati dvokliknite program msconfig.

 
 
3
 
 

Odprite zavihek Zagon oz. Startup.

 
 
4
 
 

Izpisal se bo seznam programov, ki se avtomatsko zaženejo ob zagonu sistema.


Sedaj lahko odstranite kljukice pri programih, za katere ne želite, da se zaženejo avtomatsko.

 
 
 
 
 
5
 
 

Če ste za posamezen program v dvomih, lahko v seznamu vidite tudi kdo je program izdelal (Manufacturer) ter kje je program na disku shranjen (Command).

Če programa ne poznate, pa vpišite ime programa v internet iskalnik in boste tako pridobili več informacij o samem programu.

 
 
6
 
 

Ko ste z nastavitvijo programov, ki se zaženejo ob startu, zadovoljni, kliknite gumb V redu.


 
 
7
 
 

Prikazalo se bo okno z opozorilom, da je za upoštevanje sprememb potreben ponoven zagon.


Za ponoven zagon izberite gumb Restart.

Če pa ne gre za nujne spremembe, pa lahko izberete možnost Exit without restart in nadaljujete z delom. Spremembe pa bodo v tem primeru upoštevane ob naslednjem zagonu Windows.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
27.4.2015, 19:47
Super zadeva, predvsem za počasnejše računalnike, kateri tako dolgo in dolgo nalagajo ob zagonu
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!