Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Na Kitajskem odprli kopijo dm prodajalne

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  V največji azijski državi se podjetja in njihove ideje nenehno kopirajo. In dm drogerie markt poslovalnica je med zadnjimi.
 

V severno zahodnem delu Kitajske so v mestu Shenyang odprli popolno kopijo dm prodajalne, ki se nahaja v velikem nakupovalnem centru. Nad vhodom prodajalne se nahaja dm logotip in znani slogan "Kupujem tam, kjer nekaj veljam". Vodilni mož v dm je pojasnil, da dm na Kitajskem ni prisoten in da za uporabo logotipa niso dali dovoljenja.

Veliko Kitajcev namreč pozna dm znamko, saj veliko turistov ali trgovcev kupuje njihove izdelke v Nemčiji in kot zanimivost lahko dodamo, da je mleko v prahu velik hit, saj je zmanjšal prodajo otroške prehrane na Kitajskem.Na Kitajskem se poslovne ideje in izdelki nenehno kopirajo in ena izmed bolj znanih kopij je recimo finančna institucija na mestu Shenzhen, ki je za svoje ime uporabilo Goldman Sachs, vodilno ameriško investicijsko podjetje. V imenu so uporabili celo isto pisavo.

Za konec. Ali bo podjetjem na zahodu celo v interesu, da jih na vzhodu kopirajo, saj lahko na koncu še velja tisto znano pravilo, da je bolje kopirati nas kot konkurenco?


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!