Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Lulanje med tuširanjem

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Po tem članku boste ugotovili, da je lulanje med tuširanjem veliko bolje za okolje, kot v straniščno školjko.
 

Morali bi lulati med tušranjem in tega ne mislimo, da zaradi dobrega in bolj svobodnega občutka, ampak tudi zaradi reševanja okolja. No vsaj za malenkost. Vedno, ko greste lulat, vedno tudi splaknete vodo iz straniščnega kotlička.

Čeprav človeško blato (da se lepše izrazimo) potrebuje kdaj zelo velike količine, da jih pošljete v misteriozno vodno podzemlje, je to pri urinu povsem drugače, saj potrebuje redkokdaj veliko vode za splakovanje. In čeprav imajo nekateri kotlički sistem, ki omejuje porabo vode, jih večina nima.Povprečna poraba vode v zahodnem svetu je približno 6 litrov na eno splakovanje in povprečna odrasla oseba urinira sedemkrat dnevno. To pomeni, da je poraba vode 42 litrov na osebo na dan. In če predpostavimo, da je to početje vsak dan isto, potem bi porabili 15.330 litrov na leto.

V Evropski uniji živi okoli 500 milijonov ljudi in če ponovno predpostavimo, da vsi urinirajo enako kot napisano v prejšnjem odstavku, pomeni, da porabimo dobrih 6.500 milijard litrov letno samo za splakovanje urina.

Da bo primerjava lažja, to pomeni, da bi lahko z vso to vodo napolnili okoli 3 milijone olimpijskih bazenov na leto. In to velja za podatek, če urniniramo le sedemkrat dnevno. V primeru, če bi uriniranje v straniščno školjko zmanjšali na šestkrat dnevno, potem bi privarčevali 2.190 litrov na leto. Če bi ta podatek razširili na celotno EU, bi potem privarčevali dobrih 1.000 milijard letrov v obdobju 365 dni.

Ker se okolja vedno bolj zavedamo, so po vseh teh izračunih majhni koraki v bistvu bistvenega pomena. In ker se vode kot dobrine vedno bolj zavedamo, je adrenalisnko doživetje ob lulanju med tuširanjem zelo koristna stvar. Lulajte pod tušem!


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
11.6.2016, 7:33
Sedemkrat na dan se pa ne bom tuširal. he he
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!