Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Nova Zelandija

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Ste vedeli, da na osemnajst tisoč kilometrov oddaljenem otoku ni kač? Ali pa, da je tamkajšnja življenjska doba ljudi med najdaljšimi?
 
 
1
 
 
Glavno mesto Nove Zelandije, kjer živi okoli 400.000 prebivalcev?


 
 
2
 
 
Nova Zelandija je po površini približno 13-krat večja kot Slovenija. Koliko pa ima prebivalcev?


 
 
3
 
 
Kako se imenuje domorodno ljudstvo Nove Zelandije, ki danes predstavlja okoli 15 odstotkov prebivalcev?


 
 
4
 
 
Nova Zelandija sodi med najbolj liberalne države na svetu, saj so poroke istospolnih legalne. Pri katerih letih pa lahko opravljajo vozniški izpit? 
 
5
 
 
So med petimi največjimi proizvajalci mlečnih izdelkov na svetu. Takoj za Avstralijo pa so največji proizvajalec katerega živalskega vlakna?


 
 
6
 
 
Ste vedeli, da so Novozelandci osvojili največ zlatih medalj na osebo na svetu? Kateri šport pa je najbolj priljubljen v Novi Zelandiji?


 
 
7
 
 
Nova Zelandija je sestavljena iz več različnih otokov, načeloma pa državo sestavljata dva otoka, katera deli 23 kilometrov širok preliv. Splošno sta znana kot Severni otok in?


 
 
8
 
 
Kako pa se imenuje najvišji vrh v državi, kateri meri 3764 metrov?


 
 
9
 
 
Zelandija je dežela neokrnjene narave, saj 80 odstotkov prebivalstva živi v mestih. Približno 30 odstotkov dežele prekrivajo gozdne površine, 50 odstotkov pa?


 
 
10
 
 
Kako pa se imenuje novozelandski nacionalni simbol, ki živi nikjer drugje kot na novozelandskem otočju in so brez peruti?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!