Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Portugalska

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Najzahodnejša država celinske Evrope ni zanimiva le zaradi nogometa, ampak skriva še marsikaj drugega, s čimer vas bo očarala.
 
 
1
 
 
Glavno mesto Portugalske, ki z okolico šteje okoli 2.5 milijona prebivalcev? 
 
2
 
 
Kateri jezik pa govorijo na Portugalskem, ki velja za šesti najbolj govorjen jezik na svetu?


 
 
3
 
 
Koliko prebivalcev pa šteje Portugalska, ki je po površini večja za dobre štiri Slovenije?


 
 
4
 
 
Portugalsko sestavlja 18 okrožij, ki so imenovana po glavnih mestih. Poleg njih pa državo sestavljata še dve avtonomni pokrajini, Azorski otoki in? 
 
5
 
 
Ugasli vulkan, ki se nahaja na Azorskih otokih, meri 2.351 metrov in predstavlja najvišji vrh Portugalske. Kako se imenuje? 
 
6
 
 
Portugalska je najstarejša država v Evropi, saj je bila kraljevina ustanovljena že davnega leta? 
 
7
 
 
17 kilometrov dolg most se nahaja v Lizboni in predstavlja najdaljši most v Evropi. Imenuje pa so po slavnem portugalskem raziskovalcu, ki je kot prvi Evropejec dosegel Indijo po morju? 
 
8
 
 
Portugalska ima obalo, ki skupaj meri več kot 800 kilometrov in omogoča kar 364 dni katere športne aktivnosti? 
 
9
 
 
Portugalska je leta 1761 in kar pol stoletja pred ZDA, Britanci, Španci in Francozi, kot prva kolonialna država onemogočila katero črno piko v človeški zgodovini?


 
 
10
 
 
Obisk Portugalske nikakor ne more miniti brez okusnega obroka s tradicionalno omako, ki jo jedo na praktično vseh vrstah jedi in jo najpogosteje sestavljajo sol, poper, papriko, baziliko, origano, lovorov list in pehtran?


 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!