Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Črna gora

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Država je ena najmanjših v Evropi, njeno ime pa izvira iz temnih gozdov, ki poseljujejo gorovje.
 
 
1
 
 
Glavno mesto Črne gore, kjer živi okoli 135.000 prebivalcev?


 
 
2
 
 
Koliko pa je vseh prebivalcev Črne gore, katera površina meri 13.812 kvadratnih kilometrov? 
 
3
 
 
60 odstotkov države se nahaja nad 1000 metri nadmorske višine. Kako se imenuje najvišji vrh, ki meri 2.533 metrov?


 
 
4
 
 
Katero pa je drugo največje mesto v Črni gori, kjer živi okoli 60.000 prebivalcev in je predvsem znano po varilnici piva? 
 
5
 
 
Kako pa se imenuje denarna valuta v Črni gori? 
 
6
 
 
Katera pa je največja reka v Črni gori, ki izvira v Bosni in Hercegovini in na določenem delu z 1.333 metri predstavlja najgloblji kanjon v Evropi? 
 
7
 
 
V kateri vasi pa se nahaja najstarejša oljka na svetu, ki šteje več kot 2000 let? 
 
8
 
 
Predstavlja najpomembnejše turistično središče Črne gore in s kopnim je povezan z nasipom peska, ki ga je naplavilo valovanje morja. O katerem polotoku govorimo? 
 
9
 
 
Turizem predstavlja močno gospodarsko panogo v državi, saj je zelo raznolika. Med drugim ima kar 117 plaž ob jadranskem morju. Koliko pa meri dolžina obale v državi? 
 
10
 
 
Kako pa se imenuje uradni jezik v Črni gori? 


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!