Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Vesoljski teleskop James Webb je en korak bližje izstrelitvi

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Novi teleskop je uspešno opravil veliko preventivno testiranje pred izstrelitvijo, ki bo, če bo šlo vse po sreči, čez dobro leto.
 

NASA je ravnokar projekt, vreden slabih 9 milijard evrov, uspešno testirala v vakumski komori in tako dokončno preverila ali bodo vse naprave preživele zelo sovražno vesoljsko okolje. Testiranje je trajalo tri mesece in sedaj se bodo inženirji večinoma ukvarjali z dokončnim sestavljanjem teleskopa (JWST), ki je planiran na izstrelitev spomladi leta 2019.Vesoljski teleskop bo iztreljen iz evropskega vesoljskega centra v francoski Gvajani in se bo usidral v orbito Zemlje na višini enega milijona kilometrov. Tako kot njegov predhodnik, vesoljski teleskop Hubble, bo JWST raziskoval najbolj oddaljene (najstarejše) kotičke vesolja. Hubble nas je z fotografijami že dobro presenetil, saj nam je posredoval neverjetne dosežke in James Webb teleskop bo vsekakor prispeval še veliko več. Mogoče pa bodo odkrili našega kreatorja?


 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!