Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Menjava kolesa na avtomobilu

 
 
5.5.2011, 0:00

Spoznali bomo, kako z malce truda in volje lahko sami na poljubnem avtomobilu zamenjamo kolo.

Povezava do vsebine
 
 
 
5.5.2011, 6:54
Odlična lekcija!
 
 
 
5.5.2011, 10:53
vijakov NIKOLI ne zategujemo z nogo! Pri tem jih lahko izpostavimo prevelikim silam in jih poškodujemo, najboljša rešitev je pištola na zrak ali ključ s katerim lahko nastavimo pritisk (Moment ključ), če tega nimamo pri roki zategnemo vijake na roko in jih kasneje dodatno zategnemo z moment ključem pri vulkanizerju oz. nekomu ki ta ključ ima. Brez skrbi kolo ne bo šlo nikamor če ga zategnete na roko.

Samo v vednost... Lepo je tudi da pesto (če je rjasta) skrtačimo z žično krtačo in platišče na rahlo namažemo z mastjo na tistih delih kjer se stika z pesto oz. bobnu (zavorah).Še to: moment ključ se nastavi nekje na 12kg (osebni avto)


spremenil: DEcO (5.5.2011 ob 10.54.47)
 
 
 
16.4.2013, 10:05
Jao.. velik ključnih stvari si spustil Vijaka ne smeš nikol vsakega do konca zategnit pa it na naslednjega, ampak se zategujejo križ-kraž prvo zgornjega zategneš mal bol, pol spodnega in potem iz levega na desnega, da se kolo lepo vsede. Pa NIKOLI se ne daje dvigalka pod "pločevino", VSAK avto ima označeno mesto kjer se podstavi dvigalka..
 
 
 
16.4.2013, 13:35
To je pa res, kar je povedal Sector
 
 
 
16.4.2013, 21:38
ehhh..do sedaj sem še vedno zategoval z nogo in nikoli ni bilo težav...folk pač nima momentnih ključev, ne vem zakaj bi hodil po njih do vulkanizerja...no ne smeš pač pretiravat, po občutku pa je
 
 
 
16.4.2013, 22:35
V lekciji je navedeno, da pločevina ni preveč trdna stvar in da imajo avtomobili poseben ojačan prostor za namestitev dvigalke.

Prav tako sem tudi navedel, da vijakov ne privijamo do konca, ampak to storimo šele, ko so vsi vijaki približno pritrjeno oz. ko avto spustimo že na tla, ter da tu ni treba pretiravati s silo.

Tako da verjamem, da sem kaj spustil, čisto vsega pa tudi ne.

Sem pa dodal v lekcijo še nasvet, da se vijaki privijajo križ-kraž, da se kolo lepo uleže.

Če pa je še kakšna pripomba, pa ni problem in se lahko lekcija popravi.


changed: podtalje (16.4.2013, 22:35)
 
 
 
16.4.2013, 22:43
No, pripomnil sem samo Da bo lažje tudi tistim ki ne razumejo drugače kot po domače
 
 
 
2.11.2015, 14:28
Meni bi ta vodič danes prav prišel, vendar pa izvijač ni imel pravega nastavka (morala bi biti velikost 21). Asistenca pa je brezplačna in v 20 minutah

 
 
 
16.3.2017, 13:09
Pri novih avtomobilih ta menjava odpade, ker nimaš več rezervnega kolesa. Pasta za flikanje pa še ta ni ziher.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!