Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zdravje in kulinarika

Okus Nutelle v različnih državah

 
 
7.3.2014, 9:29
Živijo.

Verjetno ste že slišali, da kremni namaz Nutella proizvaja svoje proizvode za več trgov, kjer nekje uporablja boljše, nekje pa slabše sestavine. Tako naj bi v Sloveniji jedli Nutello, ki prihaja iz proizvodnje za vzhodni trg in je zato slabša.

Potem pa mi je enkrat nekdo, ki za moje pojme največ ve, saj je v podob nem poslu in visokem položaju, razložil, da ima vsak trg svoje zahteve in tako recimo nekje dodajo več sladkorja, nekje pa manj itd ...

Kaj menite vi? Jaz sem poizkusil italijansko in slovensko in razlika je bila kar občutna. Kateri okus pa je bil boljši, pa ne zna povedat.

 
 
 
7.3.2014, 12:54
Se strinjam, da so razlike. Na žalost. Npr. sem bil v Nemškem McDonald-su in se ne more primerjati z našim. Drugače pa hodim v Muller-a po skoraj vse stvari(čokolade, mehčalec,...) ker so narejene v Nemčiji in so vrhunske kakovosti za razliko od izdelkov kupljenih v "naših" trgovinah.
 
 
 
7.3.2014, 14:38
Enkrat sem bil v eni slovenski tovarni, kjer delajo kakav, prelive za sladoled... itd. tam so mi povedali, da res za različne države noter dajo različne količine določenih stvari, npr. rekli so da je kakav za francijo bolj sladkan kot naprimer naš kakav.
 
 
 
7.3.2014, 14:51
Je občutna razlika. Ta Nutella, ki jo pri nas kupujemo je večinoma narejena v Poljski, če se ne motim. Če hočete kvalitetno nutello, jo kupite v Mullerju.
 
 
 
7.3.2014, 15:15
v bistvu se skrije pred viki kremo, nima veze s katere države je
 
 
 
7.3.2014, 15:24
ni ga bulšga od beuga evrokrema neglede na to kera firma je :D
 
 
 
7.3.2014, 15:59
Živim tik ob meji z Italijo.
Od kadar pomnim smo v Italijo hodili iskat Nutelo, kavo in pralni prašek.
Nutelo ker je boljša, kavo ker je bila cenejša (plus so jo v stari Gorici mleli in pražili tako da je bila gotovo sveža), pralni prašek pa preprosto zato ker je boljši (bolje opere, kot enaka znamka pralnega praška kupljenega v Sloveniji).
Toliko o tem.
Je pa gotovo tudi Nutela za 'zahodne' trge gotovo bolj sladka, zadnjič sem preživel en teden v nemčiji in sem si po treh dneh zadal misijo, da najdem nesladkan kruh in običajen (kisel) jogurt. 'Zahodnjaki' pač vse pretirano sladkajo, kar ni po našem 'vzhodnjaškem' okusu.
 
 
 
7.3.2014, 17:03
Podobno je z vsemi živili (npr. kokakola, Milka). Večina podobnih živil je proizvedena na vzhodu ali jugu Evrope (Milko so proizvajali v Srbiji, nisem prepričan da jo še) in se precej razlikuje od tistih na severu in zahodu.

Se pa da tudi te izdelke dobiti v Müllerju, Hoferju ipd., kot je rekel Tux.
 
 
 
7.3.2014, 20:43
Že, samo zakaj bi recimo produkti za Slovenijo imeli "slabšo" kvaliteto? Torej lahko rečemo, da je le manj sladkorja notri?
 
 
 
7.3.2014, 20:58
Pomoje tu ne gre za slabšo kvaliteto ampak za drugačne sestavine. Isto je s pivom. Kupite Zlatoroga, ki so ga polnili v splitski pivovarni in Zlatoroga, ki je bil polnjen pri nas - enaka receptura, drugačen okus. Zakaj? Drugačna sestava vode, hmelj zraste iz drugačne zemlje,...
 
 
 
8.3.2014, 14:56
Se pridružujem mnenju btnejca, tudi mi živimo ob meji in Nutello se je vedno kupovalo v Italiji, se enostavno ne more primerjati s Poljsko, tudi ko gremo na morje jo raje vzamemo seboj kot kupovati na Hrvaškem.
 
 
 
14.4.2016, 9:43
Ima Nutella sploh konkurenco?
 
 
 
30.11.2016, 13:38
ZPS test 9ih kremnih namazov z lešniki in kakavom - večina z oceno `dobro´, trije z oceno `zelo dobro´. Razlike med vzorci Nutelle iz Poljske, Italije in Nemčije pa malenkostne.

Kot omenjeno so se prav vsi testirani izdelki dobro nekateri celo zelo dobro odrezali. A smo v laboratoriju odkrili nekaj nepravilnosti. Pri enem vzorcu se je na primer že začela oksidacija, dva pa sta vsebovala potencialno škodljive snovi, in sicer aflatoksine.

Za 400 do 450 g kozarec smo odšteli od 1,45 do 3,99 EUR. Prav najcenejši in najdražji izdelek pa sta pristala na dnu tabele. bit.ly/2gR3dD3

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!