|
Živijo.
Verjetno ste že slišali, da kremni namaz Nutella proizvaja svoje proizvode za več trgov, kjer nekje uporablja boljše, nekje pa slabše sestavine. Tako naj bi v Sloveniji jedli Nutello, ki prihaja iz proizvodnje za vzhodni trg in je zato slabša.
Potem pa mi je enkrat nekdo, ki za moje pojme največ ve, saj je v podob nem poslu in visokem položaju, razložil, da ima vsak trg svoje zahteve in tako recimo nekje dodajo več sladkorja, nekje pa manj itd ...
Kaj menite vi? Jaz sem poizkusil italijansko in slovensko in razlika je bila kar občutna. Kateri okus pa je bil boljši, pa ne zna povedat.
|
|
|
Se strinjam, da so razlike. Na žalost. Npr. sem bil v Nemškem McDonald-su in se ne more primerjati z našim. Drugače pa hodim v Muller-a po skoraj vse stvari(čokolade, mehčalec,...) ker so narejene v Nemčiji in so vrhunske kakovosti za razliko od izdelkov kupljenih v "naših" trgovinah.
|
|
|
Enkrat sem bil v eni slovenski tovarni, kjer delajo kakav, prelive za sladoled... itd. tam so mi povedali, da res za različne države noter dajo različne količine določenih stvari, npr. rekli so da je kakav za francijo bolj sladkan kot naprimer naš kakav.
|
|
|
Je občutna razlika. Ta Nutella, ki jo pri nas kupujemo je večinoma narejena v Poljski, če se ne motim. Če hočete kvalitetno nutello, jo kupite v Mullerju.
|
|
|
v bistvu se skrije pred viki kremo, nima veze s katere države je
|
|
|
ni ga bulšga od beuga evrokrema neglede na to kera firma je :D
|
|
|
Živim tik ob meji z Italijo. Od kadar pomnim smo v Italijo hodili iskat Nutelo, kavo in pralni prašek. Nutelo ker je boljša, kavo ker je bila cenejša (plus so jo v stari Gorici mleli in pražili tako da je bila gotovo sveža), pralni prašek pa preprosto zato ker je boljši (bolje opere, kot enaka znamka pralnega praška kupljenega v Sloveniji). Toliko o tem. Je pa gotovo tudi Nutela za 'zahodne' trge gotovo bolj sladka, zadnjič sem preživel en teden v nemčiji in sem si po treh dneh zadal misijo, da najdem nesladkan kruh in običajen (kisel) jogurt. 'Zahodnjaki' pač vse pretirano sladkajo, kar ni po našem 'vzhodnjaškem' okusu.
|
|
|
Podobno je z vsemi živili (npr. kokakola, Milka). Večina podobnih živil je proizvedena na vzhodu ali jugu Evrope (Milko so proizvajali v Srbiji, nisem prepričan da jo še) in se precej razlikuje od tistih na severu in zahodu.
Se pa da tudi te izdelke dobiti v Müllerju, Hoferju ipd., kot je rekel Tux.
|
|
|
Že, samo zakaj bi recimo produkti za Slovenijo imeli "slabšo" kvaliteto? Torej lahko rečemo, da je le manj sladkorja notri?
|
|
|
Pomoje tu ne gre za slabšo kvaliteto ampak za drugačne sestavine. Isto je s pivom. Kupite Zlatoroga, ki so ga polnili v splitski pivovarni in Zlatoroga, ki je bil polnjen pri nas - enaka receptura, drugačen okus. Zakaj? Drugačna sestava vode, hmelj zraste iz drugačne zemlje,...
|
|
Prikazujem 1 od skupno 2 strani |
|