Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zdravje in kulinarika

Kaj se zgodi z nami, če ne pijemo alkohola celo leto

 
 
11.7.2014, 8:36
Kelly Fitzgerald je 6. maja 2013 popila zadnjo alkoholno pijačo. In danes pravi, da je bilo obdobje zabav in uživanja alkohola zelo slabo, saj je bila v tem obdobju vedno utrujena ter bolna. Zato se je po razočaranjih tako pri družini kot prijateljih odločila za veliko spremembo. In zmerno uživanje alkohola ni bila nikoli najboljša rešitev, saj se v praksi nikoli ni obdržala. Zato si je dovolj in popolnoma zapustila alkoholne pijače.

Danes pa z nami deli njene občutke po letu dni:1. Povečana čutila
Vsa čutila, od vseh možnih bolečin in čustev, so se zelo povečala. Sliši bolje, okuša bolje, bolečine v mišicah so bolj pristne, emocije pa so se povečale do neverjetnih sprememb ter pravi, da je vsake toliko časa tako srečna, da se včasih večkrat zjoče in pravi, da ji danes ni več vseeno, kaj si ljudje mislijo od njej. Čeprav pravi, da je to kdaj tudi obremenjujoče, so občutki neverjetni.

2. Samorazumevanje
V zadnjem letu se je začela zavedati same sebe in je ugotovila, kaj ji je v življenju všeč. Njeno socialno življenje se je povečalo, tako pri družini kot pri prijateljih. Pravi, da nenehno uživanje alkohola ni več za njo in da ne želi biti več oseba, s katero so jo povezovali z neprijetnimi stvarmi, ki jih je okajena storila.

3. Alkohol ni bil več zabaven
V zadnjih letih se je trudila z omejevanjem uživanja, vendar pa je bilo njeno prizadevanje vedno neučinkovito. Alkohol se je na začetku začel kot zabava in druženje, kasneje pa se je razširil tudi na njene probleme, ki pa so bili posledično skoraj vsi povezani z alkoholom.

4. Življenje je obvladljivo
Njeno življenje je bilo v času uživanja alkohola velika zmeda. Prvi dnevi in meseci po prenehanju uživanja alkohola so bili strašljivi, vendar pa je trezno življenje danes za njo postalo normalno. Na začetku je bil alkohol odgovor na vse njene težave, kasneje pa je ugotovila, da je težav precej manj, ko alkohol v njenem življenju ni bil več prisoten.

5. Življenje je postalo vredno prave ljubezni
Alkohol je sabotiral njene romantične odnose, saj je spodbujal ter podpiral vse njene slabe odločitve pri iskanju partnerjev. Danes pa je ugotovila, da je sposobna imeti normalen odnos in si zasluži biti ljubljena. In ravno v času abstinence od alkohola je spoznala ljubljeno osebo ter lahko občuti in deli vso ljubezen na tem svetu.

6. Zastrupljeni ljudje prinašajo strupene navade
Ko prenehate popivati ali se drogirati, je ena stvari, ki jih je potrebno narediti, je zamenjati nekatere prijatelje. Ugotovila je, da danes nima več skupnih stvari z nekaterimi prijatelji in ima čisto drugačne cilje ter pogled v življenju. In po njeni odločitvi je ugotovila, kateri so njeni pravi prijatelji in kateri so ji bili pripravljeni nuditi brezpogojno ljubezen v takih ali drugačnih odločitvah. Nekateri pa so ji še vedno ponujali alkoholne pijače, čeprav so dobro vedeli, da ga je nehala uživati alkohola.

7. Ni popolna in to ji je všeč
Krivda, sramota in obžalovanje so le nekatera čustva, ko prenehate z uživanjem alkohola. In kot pravi, so ta čustva čudovita in je zelo vesela, da jih tako dobro občuti. Ne le zato, ker se je naučila z njimi živeti ampak ker danes živi zdravo in uspešno življenje. Pravi, da je naredila veliko napak in da ve. da nikoli ne bo popolna. So slabi in dobri dnevi, vendar pa se je s tem naučila živeti.

Danes trdi, da si ne bi nikoli mislila, da bo trezno življenje njen prednostni način življenja in si ne more več predstavljati, da bi bila ponovno na zabavah, polnih alkohola. Brez alkohola in uživanja drog je življenje srečno, polno in zdravo. Prej pa je bilo dekle, ki je za zabavo potrebovalo alkohol in trdi, da danes predstavlja dober primer, da temu ni res. Zato se je odločila to zgodbo deliti z nami in verjame, da najboljše v življenju še prihaja.

Več na http://www.unbelievable-facts.com/2014/0....


spremenjeno: NikMan (11.7.2014, 8:54)
 
 
 
11.7.2014, 21:56
Gift al pa ne, po šihto hladn pir najbol paše.
 
 
 
11.7.2014, 23:23
Če svojega življenja z alkoholom ni mogla obvladovati in kontrolirati je res bolje da je prenehala. Obstajajo ljudje, ki živijo uspešno in so zadovoljni, čeprav pijejo alkohol ali uživajo karkoli drugega, in so ljudje ki jih take stvari uničijo.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!