Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Satelitski internet Starlink bo imel 42.000 satelitov

 
 
28.9.2020, 19:28
Pločevinka piva bi prav pasala zdaj

Drugače pa dobra slika, lepo se vidijo kraterji.

Rabiš obvezno teleskop
 
 
 
30.9.2020, 21:41
Ali pa kakšno F1.8 lečo in pa star trackerja

Namen slike je bil prikazati tudi temen del lune.
 
 
 
17.11.2020, 23:42
Mesec in pol je okrog, žal vmes nisem naredil nobene normalne slike. Sem pa malo nadgradil opremo. Nabavil sem star trackerja, se še malo učim ampak bolj kot to mi nagaja vreme. Neka izjemno tanka oblačnost povzroča da je slika zelo oranžna ampak dobro. Danes mi je uspelo narediti samo 21 slik, je pa ena "dolga" 120 sekund. Jutri je napovedano jasno, tako da upam da zdrži in da nebo kakšna megla hodla vmes.

https://imgur.com/a/Fu5qlRk

Na sliki so Pleaide, 7 sester, vidnih tudi s prostim očesom. Ta rahel "glow" pa je plin, ki ga je zares ogromno. Bom probal naslednjič dobit več detajlov kajti nekaterih zares uspe zajeti lepe fotografije.
 
 
 
19.11.2020, 17:33
Še dva dni sta mimo in tukaj je nova slika. Tokrat je na sliki Orionova nebula in Running Man nebula(Na levi). 
 
 
19.11.2020, 19:42
Tole pa je že masterpiece. Si imel veliko dela v Photoshopu? Res noro dobra fotka.
 
 
 
19.11.2020, 22:03
Hvala Vbistvu ja pa ne, vzelo mi je kakšnih 5ur, ampak zgolj zato ker sem imel na koncu 6 različnih verzij zaradi mojega ne znanja. Drugače pa je bilo kar nekaj tega "stretchanja". Sem pa tudi prvič uporabil Topaz Denoise AI, ki s pomočjo umetne inteligence odstranjuje šum. Bi kr predlagal da sprobaš, kolikor sem spremljal deluje zelo dobro pri ostalih fotografijah. Na 6:31 je primerjava z ostalimi programi:
https://www.youtube.com/watch?v=nUDal3rZ....

Drugače pa glede tega Topaz Denoisa, kolikor sem vido ima 2 "glavna" slajderja, tako da je tudi zelo zelo preprost za uporabo.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!