Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Računalništvo > Programski jeziki > PHP in mysql
PHP in mysql

Replikacija MySql baze med dvema strežnikoma

 PHP in mysql  podtalje | Sreda, 22.10.2014

Spoznali bomo, kako lahko dosežemo, da se vsi podatki v Mysql bazi ob spreminjanju avtomatsko prenašajo v bazo, ki se nahaja na drugem strežniku.

Shranjevanje slike preko povezave v PHP

 PHP in mysql  podtalje | Petek, 6.6.2014

S pomočjo PHP lahko naredimo povezavo, ki bo ob kliku nanjo avtomatsko ponudila prenos slike na disk uporabnika.

PHP SERVER spremenljivka

 PHP in mysql  podtalje | Ponedeljek, 30.12.2013

S pomočjo PHP SERVER spremenljivke lahko pridobimo nekaj zanimivih informacij o trenutni php datoteki, ki se izvaja, klientu ali strežniku, ki gostuje datoteko.

Prenos spletne strani s PHP

 PHP in mysql  podtalje | Ponedeljek, 7.10.2013

Spoznali bomo dva načina, kako s pomočjo PHP prenesemo spletno stran, kako uporabimo cURL in nastavimo nekaj dodatnih parametrov ter prikažemo vsebino na naši strani.

Preverjanje registriranih uporabnikov v PHP

 PHP in mysql  podtalje | Nedelja, 29.9.2013

V PHP bomo izdelali stran, ki preverjanja registracijo uporabnikov, katerih podatki se nahajajo v MySql bazi ter na podlagi uspešne registracije prikaže vsebino.

Zelo enostaven PHP forum

 PHP in mysql  podtalje | Nedelja, 9.6.2013

V tej lekciji boste spoznali, kako ustvariti zelo enostaven PHP forum, preko katerega lahko spoznate osnovne PHP ter kako se pravilno povezati na MySql bazo.

PHP in povezovanje na MySql bazo

 PHP in mysql  podtalje | Četrtek, 6.6.2013

V tej lekciji bomo spoznali, kako se lahko s pomočjo PHP povežemo na bazo MySQL, iz nje pridobimo podatke ali pa v bazo vstavimo nov zapis.

Domači spletni strežnik s PHP in MySql

 PHP in mysql  podtalje | Torek, 4.6.2013

Če se želite naučiti PHP in MySQL, je prvi korak, da si postavite kompletno testno okolje, ki vključuje spletni strežnik Apache in podatkovno bazo MySQL.

 
 
Vstavljanje Google+ socialnih gumbov
 PHP in mysql  PowerZan | Četrtek, 21.3.2013
V današnji lekciji vam bom prikazal, kako lahko iz Google+ dobite kodo za socialne gumbe in jih vstavite v spletno stran.
Pridobivanje IP-ja z GeoIP-jem
 PHP in mysql  PowerZan | Nedelja, 17.3.2013
V današnji lekciji vam bom pokazal, kako lahko z uporabo brezplačnega GeoIP API-ja pridobite uporabnikovo približno lokacijo.
Funkcije v PHP-ju
 PHP in mysql  PowerZan | Petek, 1.3.2013
V današnji lekciji vam bom razložil, kako se ustvarja in uporablja funkcije. Izdelovanje le-teh vam omogoča, da imate na spletni strani bolj razumljivo in manjšo kodo.
Loop zanke v PHP-ju
 PHP in mysql  PowerZan | Četrtek, 28.2.2013
V današnji lekciji vam bom razložil, kako se v programskem jeziku PHP uporablja loop zanke.
Integriranje Goo.gl API-ja
 PHP in mysql  PowerZan | Sobota, 23.2.2013
V današnji lekciji vam bom prikazal, kako se v PHP kodo integrira Goo.gl API, eno izmed mnogih storitev za skrajševanje URL naslovov.
Integriranje Bitly-evega API-ja
 PHP in mysql  PowerZan | Petek, 22.2.2013
V današnji lekciji vam bom prikazal, kako se v PHP kodo integrira Bitly-ev API (paket za razvoj programske opreme), ki vam omogoča skrajševanje URL naslovov s pomočjo PHP skripte.
PHP filtri
 PHP in mysql  PowerZan | Petek, 28.12.2012
V današnji lekciji vam bom predstavil filtre, ki se uporabljajo za potrjevanje vnosov iz ne varnih virov, kot so npr. uporabniški vnosi, piškotki,...
Izdelava koledarja s PHP
 PHP in mysql  kljuka | Sreda, 11.7.2012
V lekciji bomo s pomočjo PHP-ja ustvarili koledar.
PHP in polje vrednosti Array
 PHP in mysql  podtalje | Sobota, 2.6.2012
Polje vrednosti Array nam omogoča, da v eno spremenljivko shranimo več vrednosti, kar nam nato precej olajša dostop do teh vrednosti.
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!