Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Računalništvo > Microsoft Windows > Windows 7
Windows 7

Prisilno ustavite program

 Windows 7  xnl.dac | Petek, 23.5.2014

Če preobremenite program oz. se ta ne odziva, lahko to povzroča probleme pri delovanju računalnika. Preden ponovno zaženete računalnik, lahko poskusite prej še prisilno zapreti program.

Namestite mapo OneDrive

 Windows 7  xnl.dac | Nedelja, 11.5.2014

Mapa OneDrive je podobna storitev kot Google Drive ali Dropbox. Vanjo lahko premaknete datoteke in do njih dostopate na katerem koli računalniku ali napravi.

Kako skriti mape ali/in datoteke na Windows 7

 Windows 7  Like a Boss! | Nedelja, 4.5.2014

Pokazal vam bom kako skriti datoteke ali mape in jih potem spet pokazati.

Zamenjava ikone

 Windows 7  xnl.dac | Četrtek, 20.3.2014

Vaše mape v Windows 7 lahko postanejo bolj pregledne če jim zamenjate ikone.

Upravljanje zagona v Windows

 Windows 7  podtalje | Četrtek, 27.2.2014

Za zagon Windows operacijskega sistema skrbi Boot Configuration Data (BCD), katerega konfiguriranje zna biti zapleten postopek. Na srečo nam program EasyBCD to delo precej olajša.

Izdelava varnostne kopije in kloniranje diska

 Windows 7  podtalje | Petek, 14.2.2014

Uporabili bomo odličen brezplačen program Marcium Reflect, s katerim lahko naredimo popolno kopijo celotnega diska, ki se shrani v datoteko na disku, lahko pa tudi naredimo kopijo kar direktno na drugi disk.

Namestitev varnostnih popravkov v Windows

 Windows 7  podtalje | Nedelja, 5.1.2014

Namestitev Windows varnostnih popravkov in posodobitev je ključna za zaščito in varnost vašega sistema. Tokrat bomo spoznali, kako preverimo za posodobitve ter kako nastavimo avtomatsko posodabljanje.

Uporaba več tiskalnikov na prenosniku

 Windows 7  podtalje | Sobota, 4.1.2014

V kolikor prenosni računalnik uporabljate na več lokacijah, potem vam bo zagotovo priročna funkcija avtomatske izbire privzetega tiskalnika glede na aktivno omrežje.

 
 
Samodejno predvajanje
 Windows 7  podtalje | Četrtek, 19.12.2013
Ob vstavitvi USB ključka ali CD-ja se vam v okolju Windows privzeto prikaže okno, kjer lahko izberete ustrezno akcijo. Če želite, pa lahko omenjeno delovanje spremenite.
Zagon programa iz poljubne lokacije
 Windows 7  podtalje | Sreda, 4.12.2013
Če želite določen program zaganjati iz poljubne lokacije, potem lahko spremenite spremenljivko PATH, ki določa, v katerih mapah se išče program.
Varnostna kopija certifikata za Chrome ali IE
 Windows 7  podtalje | Ponedeljek, 2.12.2013
Če v brskalniku Chrome ali Internet Explorer za storitve, kot je npr. dostop do banke, uporabljate certifikat, potem je priporočljivo narediti varnostno kopijo certifikata.
Vzpostavitev VPN povezave
 Windows 7  podtalje | Ponedeljek, 9.9.2013
VPN (Virtual Private Network) povezava se uporablja za varno povezovanje z drugim omrežjem, Windows 7 pa že vsebuje podporo za ta tip povezave.
Nastavljanje glasnosti za posamezni program
 Windows 7  podtalje | Petek, 5.7.2013
Za tiste, ki morda niste vedeli, lahko v Windows 7 okolju nastavljate glasnost poljubno za vsak program posebej.
Dodajanje pripomočkov v Windows 7
 Windows 7  podtalje | Četrtek, 20.6.2013
Spoznali bomo, kako lahko v Windows 7 na Namizje enostavno dodamo pripomočke, kot so trenutno vreme, koledar, ura, merilnik CPE, ...
Zagon aplikacij iz ukazne vrstice
 Windows 7  NikMan | Sreda, 27.3.2013
Vsake toliko časa lahko pridejo ukazi direktno iz ukazne vrstice marsikateremu informatiku zelo prav. Poglejte si nekaj osnovnih primerov.
Ali uporabljate 32-bitni ali 64-bitni operacijski sistem
 Windows 7  podtalje | Sreda, 6.2.2013
Velikokrat najdemo programe, ki od nas zahtevajo informacijo, ali uporabljamo 32-bitni ali 64-bitni sistem. Tokrat bomo spoznali tri načine, kako lahko to hitro preverimo.
Privzeti program za odpiranje slik
 Windows 7  NikMan | Petek, 25.1.2013
Pokazal vam bom enostaven trik, ki nastavi poljuben program za odpiranje slik oziroma katerekoli druge vrste datoteke.
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!