Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Povezave > Vesolje
Vesolje

Silhueta vzhajajoče lune v Novi Zelandiji

 Vesolje  NikMan | Četrtek, 31.1.2013

Poglejte si sapo jemajojoč kratek video, ki vas bo skoraj zagotovo spodubdil k gledanju v nebo malo več kot prej.

Primerjava objektov v vesolju

 Vesolje  NikMan | Četrtek, 24.1.2013

Zanimiva primerjava praktično vsega, kar se nahaja v vesolju. Vse od galaksij do potopljenega Titanika in še naprej do stvari, ki jih še pod mikroskop ne moremo opaziti. 

Koliko časa se ohrani odtis stopala na Luni?

 Vesolje  NikMan | Sobota, 24.11.2012

Uporabnika na forumu je zanimalo, koliko časa se ohrani odtis stopala na Luni, katerega so pustili astronavti pred desetletji?

Kaj bi se zgodilo, če bi sneli masko na Marsu?

 Vesolje  NikMan | Torek, 28.8.2012

Trenutno je zelo aktualna tema o roverju, ki je uspešno pristal na Marsu. Ali zna kdo povedati, kaj bi se zgodilo, če bi na Rdečem planetu sneli masko?

Zakaj je rover Curiosity opremljen le z 2 MP kamero?

 Vesolje  NikMan | Četrtek, 16.8.2012

Najbolj sofisticirano vozilo na drugem planetu pa je opremljeno le z 2 megatočkovnim senzorjem. Vas zanima zakaj?

Hubble Deep Field, najbolj oddaljena fotografija

 Vesolje  NikMan | Sreda, 27.6.2012

Vesoljski teleskop Hubble je leta 1995 kar deset dni zajemal svetlobo na točki, ki je velika kot teniška žogica, oddaljena sto metrov od Zemlje.

 
 
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!