Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Predstavljen novi detektor laži s pomočjo naših emocij

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Nov sofisticiran video sistem, ki so ga razvili angleški znanstveniki, s pomočjo kamere lahko vidi, če oseba ne govori resnice tako, da med govorjenjem snema njen obraz.
 
Računalniški sistem, ki so ga razvili na angleških univerzah Bradford in Aberystwyth, uporablja enostavno video kamero, senzor z visoko ločljivostjo in zapleten algoritem, ki po mnenju raziskovalcev lahko veliko pripomore pri varnostnih rešitvah v prihodnosti. Novi način prepoznavanja laži in resnice, je plod več let raziskovanja človeških reakcij na različne čustvene spremembe in med drugim preverja tudi pretok krvi na našo kožo. Drugače pa se človeštvo trudi s prepoznavanjem laži že od leta 1921, ko je bil javnosti predstavljen pri poligraf.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!