Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Prvi multikopter s človeško posadko

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Nemški inženirji so opravili prvi polet z električnim multikopterjem, ki je prav tako kot igrača voden z daljinskim upravljalnikom.
 
Čeprav električni multikopter na prvi pogled deluje precej nevarno, saj lahko z vsemi temi vrtečimi rezili dobro poškoduje testnega pilota, je nemškim strokovnjakom uspelo. Polet je trajal minuto in pol in je bil v celoti voden z daljinskim upravljalcem, kot smo to vajeni na mini izvedenkah (na primer AR.Drone).

Električni multikopter ali e-volo, kot so prototip imenovali, naj bi bil le začetek vizije podjetja in že v naslednjih letih imajo namen izdelati še več podobnih naprav, ki bi bile bližje navadnim kupcem. Njihove glavne izboljšave pa naj bi bile predvsem varnost in povprečni čas letenja med 20 in 30 minutami.

Polet prototipa e-volo pa si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. Za več informacij o prototipu pa kliknite tukaj, da odprete uradno spletno stran podjetja.Recenzijo radijsko vodene igrače AR.Drone multikopterja pa smo prvi v Sloveniji opisali na tem naslovu.
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
2.11.2011, 11:28
kr doma bi si ga naredo, samo dele mi naj pošlejo
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!