Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

iPad 3 bo predstavljen 7. marca

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Sedaj je tudi uradno, da bo nov Applov tablični računalnik iPad 3 predstavljen 7. marca. Ponujamo vam povzetek pričakovanih novosti.
 
Sedaj je tudi uradno, da iPad 3 izide 7. marca. Pričakovati gre ne malo novosti. iPad 3 naj bi poganjal močnejši procesor, povečana pa naj bi bila tudi količina RAM pomnilnika. Vsi upamo tudi na Applov visokoločljivostni ekran poimenovan "retina display". Za obe kameri pa je posodobitev precej samoumevna, saj je trenutna ločljivost res slaba in posledično prinaša slabšo uporabniško izkušnjo pri Facetime-u. Pričakujte tudi izid novega OS, kar bi posledično omogočilo poganjanje virtualne asistentke Siri tudi na iPadu.

Je pa sicer vprašanje, koliko bi bilo to res uporabno, glede na to, da večina ljudi iPad-a ne nosi s seboj. Nekateri pa so šli še dalje in si upali napovedati ukinitev "home" gumba. Na opomniku sicer ni moč opaziti znanega gumbka vendar obstaja verjetnost, da je bil iPad pri fotografiranju postavljen v ležeči način. Nekoliko pa naj bi bil spremenjen tudi design. Pridobil naj bi nekaj milimetrov v debelino predvsem zaradi povečane kapacitete baterije, ki bo to "zver" oskrbovala s potrebno energijo.
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
1.3.2012, 10:02
Mi bomo doma zamenjali notesnik za tablico. Če iPad ne bo pokazal res kaj posebno novega (USB bi rade volje videl), se bomo mogoče odločili za Asus EEE Transformer Prime.

Če bodo dodali samo večjo ločljivost in boljši procesor, to ni dovolj!
 
 
 
 
1.3.2012, 15:36
USB sem skoraj 100% da ne bo. Apple je vedno podpiral prihodnost in zanemarjal stvari iz preteklosti. Prihodnost pa je seveda oblak.

Seveda je na trgu cel kup tabličnih računalnikov, ki niso slabi. Po mojem mnenju jih ovira le Android, ki je "prepožrešen".

Po mojem mnenju v svetu tablic iPad izstopa in to ne malo. iOS je prilagojen strojni opremi iPada in obratno, kar omogoča "brezhibno" delovanje. Sam sem zelo občutljiv za podrobnosti in me zelo moti vsaka malenkost, zato vsak dan znova izgubljam živce. Sam imam sicer ACE-a a kolikor sem imel možnost se poigrati s S2 in NOTE-om me tudi tedva nista navdušila.

Ko pa sem sprobal Galaxy Tab je bilo moje mnenje se slabse . Ob uporabi brskalnika(sploh FLASH) začne "štekati" in se to nadaljuje tudi ko zapreš brskalnik.

Torej zame je uporabniška izkušnja pomembna in si bom kupil ipad 3.

Je pa to SAMO moje mnenje in NIČ VEČ!

Torej je to sporočilo napisano SUBJEKTIVNO in ne izraža nobenih dejstev.
 
 
 
 
1.3.2012, 19:20
Našel sem še eno zanimivo fotografijo. 
 
 
 
1.3.2012, 19:56
Ali se še komu zdi, da je na fotografiji retina?
 
 
 
 
1.3.2012, 21:38
Se že kar dolgo govori, da bo imel iPad 3 res retina display. Tudi jaz verjamem v to, da ga bo imel. Pustimo se presenetiti.
 
 
 
 
1.3.2012, 21:40
aleksy:
Se že kar dolgo govori, da bo imel iPad 3 res retina display. Tudi jaz verjamem v to, da ga bo imel. Pustimo se presenetiti.


Dobro bi bilo. Bo prenos v živo?
Ikona "Keynote" naj bi pomenila iWork 12' ikona "maps" pa naj bi pomenila Applove zemljevide, ki jih baje razvija že kar nekaj časa.


spremenil: TheBestSkooos (1.3.2012 ob 21.42.21)
 
 
 
 
2.3.2012, 0:52
iPad 3 ne bo imel retina display-a.

Po Applovi "definiciji" naj bi retina display imel vsaj 300 dpi, česar pa iPod 3 kljub večji loljivosti ne bo dosegal.

Me pa zanima, če bo sedaj Apple malo spremenil definicijo. Se ne bi čudil.
 
 
 
 
2.3.2012, 7:20
Zakaj pa iPad 3 nemore imeti retina? Oprosti, ne spoznam se na te reci.

Je 300dpi spodnja meja tistega, da oci nemorejo razlociti dveh pik ali je ta meja nizja?
 
 
 
 
2.3.2012, 7:34
Tisto Water droplets signify waterproof design je malo fail. Tukaj je uporabljen applov default wallpaper.spremenil: Vzdevek (2.3.2012 ob 07.37.29)
 
 
 
 
2.3.2012, 13:40
TheBestSkooos:
Zakaj pa iPad 3 nemore imeti retina? Oprosti, ne spoznam se na te reci.
Je 300dpi spodnja meja tistega, da oci nemorejo razlociti dveh pik ali je ta meja nizja?


Retina display naj bi bil display, pri katerem človeško oko ne razloči več med dvema sosednima piksloma.

Izraz je skoval Steve Jobs in je (kot večina stvari od Appla ) več ali manj samo eden izmed marketinških trikov.

Jobs je postavil trditev, da če je gostota posameznih pikslov več kot 300 pik na palec (2.52 cm), potem človeško oko ne loči posameznih pik.

Vendar pa je ta trditev v resnici precej zgrešena. Oko v resnici ni sestavljeno iz pikslov, ampak zaznava razlike med piksli na podlagi kotne ločljivosti. V realnosti to pomeni, da bližje si sliki, več pikslov razločiš, kar mislim, da je vsem jasno.

Teoeretični limit sposobnosti zaznavanja naj bi bil 50 ciklov (črnih in belih črt) na eno kotno stopinjo, kar pomeni, če je črt več, potem boš videl samo sivo barvo in ne boš videl posameznih črt.
Če sedaj to preneseš v prakso, kjer Apple v iPhone 4S uporablja 326dpi zaslon, teoretično to pomeni, da pikslov med seboj ne boš razločil, če boš gledal iz razdalje približno 28cm daleč. Če pa gledaš npr. iz razdalje 14cm, pa bi morala biti ločjivost precej, precej višja, da bi res lahko trdil, da gre za "retina" zaslon.

V primeru iPad 3 bodo res povečali ločljivost x2, vendar pa bo dimenzija skoraj zagotovo enaka. Tako da se lahko enostavno izračuna, da bo dpi pri iPad 3, torej če izračunaš, bo dpi dejansko malo čez 260dpi, kar je občutno nižje tudi od Applove definicije retina display-a, ki znaša minimum 300 dpi.

Ampak Apple bo verjetno hitro pozabil, kaj so govorili ob izidu iPhone 4 in bo marketinško zadevo izpeljal v svojem stilu.spremenil: podtalje (2.3.2012 ob 13.41.06)
 
 
 
 
3.3.2012, 12:31
Osebno sem mnenja, da znajo pokazati pripomočke oziroma widgets, saj bodo na večjem zaslonu prišli do pravega izraza.

Drugače pa je iPad3 čarovnik Simon Pierro že imel na testiranju in si ga lahko pogledate na spodnjem posnetku:

 
 
 
 
3.3.2012, 12:57
NikMan :
Osebno sem mnenja, da znajo pokazati pripomočke oziroma widgets, saj bodo na večjem zaslonu prišli do pravega izraza.


Tudi jaz menim, da bi pripomočki prišli v poštev ne predstavljam pa si na kakšen način. Po mojem mnenju ne želijo ponavljati za Androidom in bodo naredili nekaj drugačnega.

Ali pa tudi ne.Pri Apple izdelkih je vedno tako, da si ustvarimo prevelika pričakovanja nato pa smo razočarani.
 
 
 
 
3.3.2012, 18:12
Prizorišče je že pripravljeno(na sliki).

Po mojem mnenju je vse skupaj ZELO barvito tako, da to po mojem to priča o "retina displayu". Možno pa da bi iPad 3 na voljo v še več barvah.

Lahko pa da nič od tega .

 
 
 
 
7.3.2012, 18:02
Še malo do začetka prireditve. Sam mislim, da znajo prikazati iOS 6 in Widgets. Ampak ponavadi se vedno uštejem, tako da

Vseeno pa si nekatere strani že delajo reklamo z Photoshopom ali?

 
 
 
 
7.3.2012, 18:02
Tudi pri nas bomo to leto kupili tablico in če iPad3 pokaže samo mišice, bomo skoraj zagotovo vzeli ASUS Transformer Prime, ki je fantastičen.spremenil: NikMan (7.3.2012 ob 18.04.03)
 
 
 
 
7.3.2012, 18:09
V živo si lahko prireditev pogledate na naslovu http://www.engadget.com/2012/03/07/engad...., kjer na vsakih nekaj sekund objavijo fotografijo iz prireditve in napišejo kratek stavek o čem se gre ..

 
 
 
 
7.3.2012, 18:55
Živjo!

Live streama žal ni, je pa res, da bodo blogarji postali. Evo še en link:
http://www.macworld.com/article/165632/2....

 
 
 
 
7.3.2012, 20:23
Live stream http://www.ustream.tv/ltktv
 
 
 
 
7.3.2012, 21:36
No, pa je potrebno popraviti naslov. Novemu iPadu ni ime iPad3, temveč New iPad. Meni se zdi dost catchy, pa vam?

Sicer pa me je konferenca en mičken razočarala. Ne toliko iz vidika povedanega, ker so predstavili vse kar so morali (čeprav smo večino že vedeli iz napovedi), ampak sam govor pa žal ni primerljiv z Jobsovim. Ima neke fore iste, toda kljub temu, je bil Steve tukaj nesporni kralj. Danes ga pogrešam še toliko bolj ...

 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!