Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Jolla ima namen postati Ferrari med telefoni

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Nekdanji zaposleni pri podjetju Nokia so ustanovili podjetje Jolla mobile, s katerim želijo nadaljevati z razvojem odličnega MeeGo mobilnega sistema.
 
Dva zaposlena pri Nokii, Jussi Hurmola in Marc Dillon, sta skupaj z približno petdesetimi zaposlenimi, uredila financiranje za njihovo prvo mobilno napravo in podpisala pogodbe z različnimi dobavitelji in proizvajalci. Novo nastalo podjetje Jolla mobile pa si je v prvem letu zadalo tudi cilj prodati vsaj 100.000 telefonov.

Verjetno se ta številka ne more primerjati z 9 milijoni prodanimi primerki najnovejše in najboljše Samsungove Galaksije S3, vendar pa se ustanovitelja raje primerjata z Ferrarijem, ki proda okoli deset tisoč avtomobilov letno in je priznano kot uspešno podjetje. Ustanovitelja podjetja imata narediti nekaj podobnega tudi v mobilni telefoniji in mogoče jim bo ideja celo uspela. Nokia N9 je bila prodana v približno petih milijonih primerkih.


Finska Joola s tem načinom razmišljanja postane zanimiva predvsem, ker so se lotili drugačne strategije kot veliki. Se pravi, ogromne številke pri prodaji in število aplikacij ni vse in verjamejo, da jim bo naslednje leto začrtana pot uspela, saj se bodo še bolj posvetili razvijalcem z večjo podporo HTML5, kot je to nedavno nazaj storila Mozilla s svojim mobilnim operacijskim sistemom.

Nokia N9 je po celem svetu požela same dobre kritike in sistem MeeGo bil označen za edini pravi naslednji korak revolucije, ki jo je sprožil Apple. In ker Nokia po vsej verjetnosti ne bo več podpirala razvoja MeeGo sistema, je to lahko dober znak, da bo Jolla z pravim pristopom pridobila veliko zvestih uporabnikov.
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
30.7.2012, 15:16
Prebral sem zanimiv članek o nastajajočem podjetju Jolla in vse kaže, da bodo še letos predstavili njihov izdelek ali dva. Me pa zelo zanima, če bodo posodabljali tudi obstoječ MeeGo sistem?

Kakor vem, bo njihov Linux mobilni sistem samo temeljil na Meego in ne bo nadaljevanje.

Preberite si http://www.bgr.com/2012/07/16/jolla-inte....
 
 
 
 
12.9.2012, 13:10
Jolla Mobile naj bi predstavila telefon še to leto in upajmo, da bo to čim prej. Pred kratkim so odprli tudi uradno Facebook stran, ki jo najdete na naslovu http://www.facebook.com/jollaofficial.


 
 
 
 
12.10.2012, 12:19
Še zanimiv intervju z direktorjem novega podjetja, ki 21. novembra obljublja inovacije v mobilni telefoniji.

 
 
 
 
18.11.2012, 22:23
To sredo ob 10:15 se predstavitev začne. Držimo pesti, da bomo končno videli kaj drugega kot mišice.

 
 
 
 
21.11.2012, 9:53
Prenos se je začel, sedaj govorijo o izkušnjah in zgleda, da so se povezali z EA in Amazon. To je dober znak, vendar bomo videli. Klik na http://www.jolla.com/
 
 
 
 
21.11.2012, 10:39
Malo se vidi morebiten nov telefon,

 
 
 
 
24.11.2012, 7:50
Na spletu je že veliko posnetkov, ki prikazujejo njihov UI, tokrat objavljam tega.


 
 
 
 
24.11.2012, 7:54
Še zanimivost. Podpiral bo pravo večopravilnost do 9 aplikacij (kasneje bodo dodali več), swipe bo še vedno prisoten, le da bo ta izboljšan, predvidevam, da bodo vgrajeni Google zemljevidi, način landscape trenutno še ni podprt in zapiranje aplikacij bo isto kot pri N9.


 
 
 
 
21.4.2013, 12:30
OS mi postaja všeč. Upam, da bodo pokazali res nekaj res izjemnega čez 3 tedne. Mi je ideja, da nisem v gruči ljudi precej všeč. Kjer se bosta kregala dva, tretji se smehlja (Android vs iOS ali pa Jolla )

 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!