Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Uporaba konoplje dokazano znižuje IQ

  Po dolgoletni študiji so končno dokazali, da redno uživanje konoplje v najstniških letih posledično povzroči padec IQ za osem točk.
 

Slaba stran uporabe konoplje je postala še bolj jasna, saj je najbolj temeljita študija na področju dolgoročnih učinkov uporabe omenjene droge do sedaj pokazala, da bodo najstniški uporabniki konoplje imeli povprečno za osem odstotkov manjši IQ kot uporabniki, ki ne uživajo omenjene droge.

Dokazi, ki potrjujejo, da je uporaba konoplje v zdravilne namene koristna, naraščajo, vendar pa se je vedno pojavljal sum, da trajno uživanje konoplje od zgodnje mladosti lahko negativno vpliva na človekovo zaznavanje okolice. Vendar pa je bila potrditev sumov zapletena, saj bi lahko omenjene motnje lahko bile prisotne tudi brez uživanja drog.Zato so se na univerzi v Severni Karolini problema lotili dolgoročno in napravili zdravstveno raziskavo na tisoč ljudeh iz Nove Zelandije od njihovega rojstva pa vse do osemintridesetega leta. Podatki, ki so jih z raziskavo pridobili , so jim omogočili primerjavo IQ-ja udeležencev pred njihovim 13. letom, preden so poizkusili konopljo in odraslimi, ki jo uživajo več let.

Študija je pokazala, da je najbolj odvisnim uporabnikom IQ padel povprečno za 6 točk, ne ozirajoč se na starost začetka navade. Pri udeležencih, ki pa so začeli uporabljati konopljo pred njihovim 18. letom, pa je IQ povprečno padel za osem točk.Bližnji sorodniki in prijatelji uživalcev konoplje so poročali, da so opazili dnevne probleme pri njihovem spominu in pozornosti okolici, saj so na primer pozabljali plačevati račune in izgubljali ključe ali denarnico.

Slaba novica za uporabnike, ki so začeli uživati konopljo pred 18. letom, da se z prenehanjem navade škoda ne popravlja, dobra novica pa je za uporabnike, ki so začeli uživati konopljo po 18. letu, saj niso utrpeli tako velikih problemov z osredotočanjem. Čeprav so prejšnje raziskave nakazovale možne vplive konoplje na mladoletnike, je zadnja študija dokazala dejanske nevrotoksične učinke na mlade možgane pri njenem uživanju.


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
28.8.2012, 19:04
Pa je šla legalizacija konoplje po gobe.
 
 
 
 
28.8.2012, 19:23
Kot je rekel prijatelj, "za tiste, ki ga imamo že po naravi 200, tistih 6-8 točk ne igra bistvene vloge"
 
 
 
 
28.8.2012, 19:41
Seveda... Nekaj kar je dokazano da zdravi raka je treba prepovedat pa nevem kaj vse medtem pa ko nas dnevno filajo z tako svinjarijo tisto je pa vredi ne... Nisem še kadil konoplje samo mi gre pa na ... da hočejo barabe najt vsak razlog da je to škodljivo... Mislim... En bo pri 17 si en joint zrolav pa bo največji kriminalec tam pa punce pri 11 šminke pa puder ki ima na daljši rok sigurno večje posledice...
 
 
 
 
28.8.2012, 19:46
Good point tidymetal
 
 
 
 
30.8.2012, 23:46
Dejstvo je, da ima konoplja mnogo zdravilnih učinkov, samo se američani oz. Illuminati trudijo, da folku vbijejo v glavo, da je to nevarno, da je to droga, ovo ono, medtem pa jo sami kadijo oz konzumirajo na vse ostale načine!

p.s.:

 
 
 
 
2.9.2012, 14:33
IQ = kratkoročni spomin, ki pa ti ob redni uporabi res lahko malo peša, samo ni sile.. Komplicirajo tam k ni treba..
 
 
 
 
9.3.2014, 8:36
Tukaj je več lukenj.
1.pomen rednega kajenja je? vsak dan, tedensko ali mesečno to si lahko vsak po svoje razlaga.
2.vrsta trave? Nek skank sigurno ni enak kot pa neka domačica ki je rastla nekje v naravi na sončni svetlobi brez gnojil in vsega tega.
 
 
 
 
10.3.2014, 8:35
Jaz sem zagovornik legalizacije in menim, da bi morala biti uporaba konoplje dekriminalizirana. Mislim, da se odstotek uporabe sploh ne bi povečal, samo policija bi se lahko posvetila čemu drugemu in imeli bi boljšo evidenco nad njo.

Tako bi tudi lahko videli, kako dejansko vpliva na državo.
 
 
 
 
10.3.2014, 9:08
Kaj pa potem, ko recimo jaz pozabljam na denarnico in ključe. Pa niti alkohola ne pijem, kaj šele droge. Naj naredijo še enako raziskavo za alkohol. Mislim, da lahko hitro potem potegnejo vzporednice.
 
 
 
 
10.3.2014, 14:46
vem, da nima to nič opraviti s to temo ampak kako ima lahko zzz 0 objav?
 
 
 
 
10.3.2014, 19:46
@nikman če pride do legalizacije bi bil tudi to dodaten vir davkov za državo ki je že tako čisto v dovgovih.
@zzz saj se ve da alkohol uničuje ljudi, družine...Ampak alkohola ne bodo prepovedali. In mislim da je razlog tega to da potem ko bi prepovedali alkohol bi tudi farmacevtska podjetja služila manj na ta račun (okvara jeter,upliv na psiho za vse to obstajajo tablete) ter tudi zdravstvo bi imelo manj dela, posledično manj zaposlenih zdravnikov, medicinskih sester. Tako imam jaz mnenje seveda me lahko popravite če se motim.
 
 
 
 
12.6.2014, 12:31
Da malo oživim temo, našel sem 5 zanimivih podatkov, za katere nisem prepričan ali so pravi, vendar pa so zagotovo zanimivi.

Da bi THC ubijal rakaste celice? Je to možno?

Klik na http://www.chicagonow.com/chicago-medica....
 
 
 
 
12.6.2014, 12:41
Še PDF objava, ki jo je pred deset leti objavilo Ministrstvo za zdravje.

Prenos na http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si....

Nekaj stavkov iz njega:

Danes dilerji mladostnikom ponujajo marihuano z večjo vsebnostjo THC kot v šestdesetih letih. Močnejša marihuana pomeni hujše posledice.

Raziskave kažejo, da ima pri nas izkušnjo z marihuano 28 odstotkov šolanih petnajst in šestnajst letnikov.

Marihuana ima negativen učinek na mnoge spretnosti, potrebne za varno vožnjo. Vožnja pod vplivom marihuane lahko povzroči prometno nezgodo.

Uživalci marihuane utegnejo imeti veliko podobnih težav z dihali kot kadilci tobaka. Najbolj znana sta kronični bronhitis in vnetje sinusov.

Kajenje marihuane prizadene možgane in ima za posledico oslabljen spomin, slabšo sposobnost zaznavanja in presoje, ter zmanjšane motorične spretnosti.

Raziskave so pokazale, da tisti, ki na teden pokadijo po pet džojntov, utegnejo inhalirati toliko kancerogenih snovi kot tisti, ki dnevno pokadijo zavojček cigaret.
 
 
 
 
12.6.2014, 23:24
To da je konoplja močnejša kot pred leti je logično. Najbolj so k temu pripomogli z prepovedjo saj so se proizvajalci oz. gojitelji začeli trudit za čim močnejšo konopljo.

Glede posledic kajenja in škode na pljučih. V dokumentarcu SUper high me je komik naredil vse teste med drugim tudi kapaciteto pljuč ki se ni spremenila tako da bi rekel da je zato kriva samo konoplja.

Zadnji odstavek je pa tak al tak neumen.
 
 
 
 
13.6.2014, 7:02
Zakaj pa bi z prepovedjo proizvajalci izdelovali močnejšo, kje je tukaj povezava? Jaz mislim, da je v tem, kot drugje. Vedno več.

Zakaj pa je zadnji odstavek neumen?

Jaz osebno jo podpiram in bom takoj podpisal ZA legalizacijo, vem pa da ima tudi slabe učinke.
 
 
 
 
13.6.2014, 9:27
Zaradi tega ker gojijo v zaprtih prostorih, z lučkami in ogromno gnojili ki pospešijo rast posledično je "močnejša".
 
 
 
 
13.6.2014, 12:55
In verjetno to velja tudi za "domačo" ne? Saj verjetno semena niso več ista tudi na tem področju.
 
 
 
 
13.6.2014, 14:50
Najvrjetneje. Če že kadiš travo je najbolje da si najdeš kako staro semenko in jo goijiš sam doma brez gnojil....
 
 
 
 
13.6.2014, 19:30
če že kadiš travo jo kadiš zato da si zadet, in takrat hočeš imeti najbolšo kvaliteto (čim več THC-ja), tega pa brez gnojil in drugih posebnih pogojev ni.

spremenjeno: unusual95 (13.6.2014, 19:32)
 
 
 
 
13.6.2014, 21:46
Navadnega THC (konoplje) iz 60' '70 let ni več! VSe še tako stare "semenke" imajo razne primesi
 
 
 
 
13.6.2014, 23:48
Ja, NikMan vsa ''zelišča'' so danes močnejša... Isto se je zgodilo z vsemi drugimi rastlinami ki jih goji človek...

Zadnji odstavek je pa neumen zato ker je to nemogoče. Če skadiš ti 5g trave(če štejejo da je v enem jointo 1g), je to vseskupaj 5g v enem tednu. Če ti skadiš škatlico cigaret na dan je to 20g tobaka. Kako je lahko v 100g tobaka enako škodljivih delcev kot v 5 gramih trave?

unusual95 dobra kvaliteta ne pomeni dosti THCja ampak pravo razmerje med thcjem in cbdjem. V enem od epizod Poročilo žbe so povedali da se je do nekega leta % thc povečeval, nato pa so uživalci ugotovili da jim velike količine ne pašejo in zdaj že nekaj let % thcja pada, pojavile so se pa medicinske rastline ki vsebujejo 1:1(thc;cbd) ali pa več cbdja kot thcja.

mr_jaka torej je tudi pšenica ki so jo stoletja gojili in jo vzgojili tako da da več pridelka slaba?

Meni se zdi svinjarija da se kregamo zaradi ene rastline ki lahko nekomu reši življenje, drugemo pa polepša oz. popestri vikend. To da pa nekateri izrabljajo in uživajo prevelike količine je pa tak al tak pri vsaki substanci.

Aja pa še to, na nizozemskem je število uživalcev konoplje med prebivalci zelo malo, tako da je to tudi velik potencial za turizem, ki ga pač ne bomo izkoristili ker smo mi pač slovenija.
 
 
 
 
14.6.2014, 2:08
NikMan, iz osebnih izkušenj ti lahko potrdim, da trava kvari spomin in za to ne potrebujemo raziskav. Je pa to kratkoročen efekt, seveda če ne pretiravaš. Znano je tudi, da če kadiš travo pred 18 letom, so posledice kasneje veliko večje, saj ti ustavi razvijanje nekaterih pomembnih možganskih predelov. Se pa kadilci trave ponavadi ne poglabljajo v te zadeve, ker nima smisla. Če kadiš, jo kadiš, da ti poboljša počutje in ne zato, da se ukvarjaš kako bo vplivala na tvoje telo, seveda se to čuje mogoče malo neumno, ampak če travo kadiš sproščen, brez skrbi in ne misliš neprestano kaj ti bo pa zdaj ta rastlina naredila, imaš veliko več od nje. Ker če tak gledamo lahko to delamo z vsako stvarjo, ki damo v sebe, pa ne. Alkohol je znan, da zelo škoduje telesu pa ga ljudje še vedno uživajo kot nekaj normalnega, pri travi je samo razlika, da je v večini držav še vedno nelegalna in je zato po mojem tako zanimiva in toliko bolj v središču pozornosti z vsemi temi raziskavami.

Jaz sem imel težko obdobje, katerega se malo sramujem in ni bilo dolgo nazaj, ko sem pokadil do 8 jointov na dan, vsaki dan. Sedaj nevem ali naj rečem na srečo ali ne, da sem potem izgubil službo in prenehal s tem pretiravanjem, ker si nisem mogel tega potem niti privoščiti več. Ne morem pa rečt, da mi ni pomagala. Sicer bi je mogel pokadit veliko manj za enak učinek in porabiti manj denarja, samo seveda nisem razmišljal o tem takrat.

Ko smo že pri THC-ju pa je tako, da tudi če dobiš nevem kako dobro travo, neboš nič bolj zadet kot takrat ko dosežeš "maksimum zadetosti". Torej ni tako kot pri alkoholu naprimer, ko ne paziš in naslednji dan več neveš kako si sploh prišel domov. Pri travi imaš popolno kontrolo nad seboj, ne glede na to koliko skadiš in kako močno travo kadiš.

Lahko pa z vsakim pretiravanjem pride nekaj slabega pa naj gre to za travo, alkohol ali hrano. O travi bi lahko debatiral še in še, ampak vsak, ki ga zanimajo kratkoročni in dolgoročni efekti trave jo naj proba in bo sam videl. Od trave neboš umrl, niti predoziral, lahko pa da ti postane všeč in se enostavno nehaš ubadati s temi stvarmi.

spremenjeno: toma992 (14.6.2014, 9:40)
 
 
 
 
14.6.2014, 9:23
Še zanimiv članek, na katerega sem naletel med prebiranjem novic.
http://www.vox.com/2014/5/19/5727712/the.... 
 
 
 
14.6.2014, 11:25
Rekel bom samo, en gram prakse pove več kot tona teorije. LP
 
 
 
 
14.6.2014, 17:22
@unusual95 +1
 
 
 
 
14.6.2014, 17:31
Se strinjam, vsako pretiravanje je pretiravanje.

Zakaj je potemtakem trava prepovedana? Kakšni so argumenti. Recimo, če bi bili proti, kaj bi rekli? Dejansko, eno pivo lahko potem tudi pelje v alkoholika.
 
 
 
 
14.6.2014, 19:17
Zakaj je prepovedana? Vprasaj lekarnisko industrijo. Ljudje vejo, da ima marihuana zdravilne ucinke in zato sluzijo na njej, navadnim ljudem pa je ne dajo v uporabo za vsakdan, ker potem bi njihova industrija propadla.

Poleg tega bi se lahko iz konoplje naredilo ogromno papirja, itd. itd., ampak treba je sluziti. Danes je denar vse na zalost.
 
 
 
 
14.6.2014, 20:16
Za zdravilne učinke mislim da niso več skrivnost, še vedno si lahko ogledate predavanje Rick-a Simpsona, da vam razloži. To je torej veliki plus za farmacijo, saj z njeno prepovedjo lahko izdelujejo drage tablete. (že kmečka logika pove da je nekaj iz laboratorija bolj škodljivo kot nekaj iz zemlje). Pa tudi olje brez THC-ja uporabljeno v kulinariki je zdravo. Polek tega iz 1 hektarja industrijske konoplje dobimo toliko celuloze kot iz 4.1 hektarja gozda. Drevesa rastejo 30+ let, konopljo pa lahko v enem letu 2x "žanjemo". Iz konopllje torej lahko izdelujemo papir ( ameriška deklaracijo o neodvisnosti je napisana na takem papirju ), oblačila, hrano, zdravila, malto,...Vglavnem veliko kapitalističnih organizacij ogromno služi z njeno prepovedjo.
 
 
 
 
14.6.2014, 21:20
En fun fact ki sem ga prebral na internetu... Iz njive 60x60 bi lahko proizvedli dovolj goriva da bi se ena družina grela celo leto in še bi jim ostalo dovolj za vožnjo z avtomobilom celo leto.
 
 
 
 
15.6.2014, 20:17
60x60 česa? metrov, hektarjev??
 
 
 
 
15.6.2014, 21:14
Metrov.
 
 
 
 
18.6.2014, 7:00
Je kdo na forumu proti legalizaciji mogoče? Se pogovarjam precej z ljudmi vseh starosti in zadnja leta je videti velik "napredek" pri spoznavanju te rastline in večina jo že podpira.

5 let nazaj je bilo še drugače.
 
 
 
 
18.6.2014, 21:15
Problem je bolj v tem, da nekateri ne vejo kje je meja.
Če še kdo ni pogledal...https://www.youtube.com/watch?v=au0mRFIL....


spremenjeno: NikMan (18.6.2014, 23:15)
 
 
 
 
18.6.2014, 21:50
Nekateri pa se samo oklepajo tistega kar so jim v otroštvu v šoli povedali.
 
 
 
 
15.7.2014, 16:45
https://www.youtube.com/watch?v=3K6Fiz2m....
 
 
 
 
15.7.2014, 20:59
Včasih si mislim, da če bi bil sam na oblasti in bi lahko stvari spreminjal po mili volji, da bi naredil ogromne stvari za našo državo
 
 
 
 
15.7.2014, 21:02
Tako mislim, da vsi mislimo, samo potem se zgodi lahko nekaj. Zato je dobro, da nimamo preveč moči, ker imamo te piz**je v genih

 
 
 
 
16.7.2014, 15:25
To imaš definitivno prav. Priznam da sem do nekaterih "stvari" (ni važno katerih) nestrpen primitivec in se veliko ljudi z mano nebi strinjalo
pa da nebo čisto off-topic, mislite da se bo z novo vlado glede konoplje kaj spremenilo? Namreš kandidati ki to podpirajo niso v pralamentu :/
 
 
 
 
28.7.2014, 12:23
Rad bi nekaj povedal. Tu vas večina piše da je marihuana vredu in neškodljiva in da zdarvi raka.
V zdravstvene namene je uporaba THC že nekaj let dovoljena.

Vendar me pa zanima koliko od vas kadi marihuano zaradi zdravstvenih namenov? Vsak ki kadi marihuano jo kadi zato da bi bil zadet. Tu pa pridemo do večjih moralnih vprašanj. Zakaj bi sploh hoteli biti zadeti? zaradi dobrega občutka?

Še vedno smo ljudje in ni prav, da bi se opajali z psihogenimi substancami ker potem to nisi več ti ker potem tvoja dejanja nadzoruje THC. To je kot bi si na računalnik naložil virus, da nadzira tvoja dejanja briše datoteke in jih spreminja.
Delaš stvari, ki jih drugače nebi.

marihuana je droga kot vse ostale. Tudi alkohol in tobak!

Sicer pa ljudje smo zato, ker sami sprejemamo odločitve, če tudi nam ta odločitev onemogoča nadaljne.

Potem pa ko še vidiš, da to pišete pod objavo v kateri piše, da dokazano škoduje, se pa res vprašaš kam gre ta svet!
Hvala.
 
 
 
 
28.7.2014, 13:53
Še vedno smo ljudje in ni prav, da bi se opajali z psihogenimi substancami ker potem to nisi več ti ker potem tvoja dejanja nadzoruje THC. To je kot bi si na računalnik naložil virus, da nadzira tvoja dejanja briše datoteke in jih spreminja.
Delaš stvari, ki jih drugače nebi.

1.Še vedno smo ljudje?? Kaj pa bi lahko bili?
2.Ni res da nisi več ti ker marihuana(THC) ni tako močna droga, da se nebi zavedal svojih dejanj ko si zadet. In to ni isto kot da bi na računalnik naložil virus. Kot prvo ljudje nismo računalniki in naši možgani nedelujejo v bitih. In THC ni verus ki bi ti spreminjal mišljenje. Mišljenje si sami spreminjamo glede na občutke, dogotke...THC ti lahko samo pospeši to da začneš razmišljat negativno seveda če si redni uživalce ali pa kak bolnik z psihičnimi težavami.
3.Vsi pametujemo na internetu, časopisi, TV. Prebereš si lahko veliko člankov o marihuano o tem koliko je zdravilna in o njenih posledicah. Ampak nakoncu boš vrjev samo v tisto kar se tebi zdi da je res.Ljudje pač vrjamemo v tisto kar hočemo.
 
 
 
 
28.7.2014, 14:55
jakobho - Koliko ljudi kot ti sem srečal in vsi mi greste po pravici malo na živce. Če te zdaj vprašam če si že kdaj sploh poskusil kadit travo, bi glede na to kar si napisal, bil tvoj odgovor ne. In že tu lahko zaključimo debato, saj svoje mišljenje ne gradiš na svojih izkušnjah ampak na mišljenju nekaterih drugih ljudi, enakim sebi, ki isto s travo nimajo nikakršne izkušnje, so pa proti njej in še sami nevejo zakaj, verjetno zato ker je ilegalna.

Ogromno ljudi ne kadi več travo samo zato, da bi bili zadeti. Ko sem bil mlajši seveda in ne rečem še sedaj nekaj krat pokadimo kakšnega s prijatelji, izključno za boljše počutje (zabavo). Drugače sem jo pa začel in jo kadim tudi zaradi nespečnosti (in ne mi rečt da je ena farmacevtska tableta, kemično narjena v laboratoriju boljša kot rastlina iz narave, ki se uporablja že veliko več let kot bilo katera tableta), za pridobivanju mase (saj poveča tek). V obeh primerih pomaga točno tako, kot pričakuješ, da bo.

Najboljše pa se je itak zvečer vsest na teraso po napornem dnevu, vklopit glasbo, mrzlo pivo, si prižgeš enega in pustiš da te misli odpeljejo...

EDIT: "Delaš stvari, ki jih drugače nebi." Ta stavek je malo neumen, oprosti. Kot je blek napisal, trava ni tako močna, da nebi vedel kaj delaš, v bistvu ima najbolj blag efekt izmed vseh znanih "drog", če jo sploh lahko pripišemo v to kategorijo.


spremenjeno: toma992 (28.7.2014, 23:14)
 
 
 
 
28.7.2014, 16:36
Si pa hud toma992

Osebno mislim, da ni najbolje, da postaneš preveč odvisen od tega. Je fajn, da se sprostiš, vendar pa vsakodnevno kajenje pa sem prepričan, da ti upočasni marsikatero dejavnost.

Poleg tega pa se tudi nervoza poveča, še posebej takrat ko ga ne prižgeš.

Ali?
 
 
 
 
28.7.2014, 17:34
izgleda, da sem edini proti drogam?

Vi uživate ob pogledu na ljudi, ki zadeti ležijo ob cesti?

družbo, ki se ne zna več zabavati brez alkohola?

ljudi, ki se ne znajo več sprostiti brez marihuane?

ljudi, ki si v nesreči nezna pomagati in se tudi zjokati?

seveda žalost utopi v pivu.

DROGE SE ZAKON!
 
 
 
 
28.7.2014, 18:40
Vrjamem da nisi nikoli spiv piva in da nikoli neboš kadiv trave, tobaka.Vrjamem tudi da nepiješ kave oz. redbulla.
 
 
 
 
28.7.2014, 18:50
"Vrjamem da nisi nikoli spiv piva in da nikoli neboš kadiv trave, tobaka.Vrjamem tudi da nepiješ kave oz. redbulla."

True for me


spremenjeno: Freaak (28.7.2014, 18:51)
 
 
 
 
28.7.2014, 19:04
Otroci spat pejte, pa se potrudte za boljši jutri
 
 
 
 
28.7.2014, 20:17
Jas pravim da se je z omejenimi ljudmi brezveze trudit. Pač naj se vsak briga za sebe pa bo mir.
 
 
 
 
28.7.2014, 20:20
Strinjam se z legalizacija oz. nimam nič proti njej, saj mislim, da si ljudje samo želimo imeti tisto kar je prepovedano, tako kot otroci. Čez 5-10 let po legalizaciji bi bila uporaba konoplje verjetno znormalizirana.
Vseeno pa sta tvoja razloga, Toma1992 malo smešna . Glede nespečnosti bi ti lahko pomagalo tudi 100 drugih stvari, recimo skodelica toplega kakava (no, razen če se pri tem motim in imaš prave težave nespečnosti in vzroki za nespečnost niso stres itd. V tem primeri se ti opravičujem). Drugi razlog pa tudi nevem no...predvidevam, da si suh in bi zato rabil več mase? S tem, da bi več jedel bi pridobival le maščobo. Priporočal bi ti fitnes, ampak bi pri tem moral zaužiti veliko več hrane, predvsem beljakovin. Če ti je pa všeč zvečer enega skaditi, pa kar, go ahead...potem pa ko si spet lačen, pa imaš pripravljeno skuto+med ali kaj podobnega. Ker ko si zadet in lačen...ne me j*bat da se ti da pripravljati kakšen zdrav obrok, recimo riž+piščanec? Zlekneš se na kavč, vrečka čipsa in gotiva
Uh kam sem zašel, pardon :D
 
 
 
 
28.7.2014, 22:19
Ljudje se zelo razlikujemo v mnenjih glede trave, ampak butasti so nekateri, ki nocejo sprejeti resnice, se posebej ce trave niso nikoli kadili in pametujejo naprej po svoje.

Kadil sem jo 2 leti skoraj vsak dan, na zacetku me je samo zanimalo kaksen je obcutek, ampak potem smo kadili samo iz dolgcasa.

In cista razlika je kaditi skunk oz domacico, ker te skunk zabije v glavo da se pocutis totalno butastega, in zaradi njega sem ze imel bad tripe, lahko te prime tudi panika za brezveze itd., medtem ko te domacica totalno skulira. Cel svet je lep, nimas skrbi, hrana je najbolj okusna, in najpomembnejse - v glavi imas miljon idej. Ko sem kadil domacico sem se spomnil tudi zelo zelo veliko stvari iz otrostva, da skoraj nisem mogel verjeti, tako da je domacica super stvar.

Kar se tice odvisnosti: Odlocitev je tvoja. Ce se forsiras in kadis za brezveze z vsakim, ki pride mimo, potem bos itak odvisen. Veliko prijateljev je postalo takih da jih nic v zivljenju ne zanima, solo so totalno odpisali, postali so kreteni itd.

Tudi jaz sem jo kadil vsak dan, ampak sem se za novo leto odlocil, da bom nehal. In pavziral sem do maja, nato sem si prizgal enega, ko sem bil utrujen.

Verjemite mi, da v teh 5 mesecih pavze NITI ENKRAT nisem pomislil na to, da bi si ga prizgal, niti nisem cutil potrebe po tem. Enostavno si reces, da ne bos vec in se lahko 100000% tega drzis, razen ce si nikotinski odvisnik, ti pac ciki manjkajo, ampak trava ne.

Vse ima svoje pluse in minuse in tako je tudi pri travi, in jaz menim da ima trava vec plusov kot minusov, zato jo vlade po celem svetu prepovedujejo, ker dobro vejo, da je konoplja zelo uporabna stvar in ne samo za zadevanje kot temu pravimo.

Lep vecer vsem.
 
 
 
 
28.7.2014, 23:10
NikMan - Strinjam se s tem, da ti vsakodnevno kajenje poslabša nekatere spretnosti, lahko pa to pripišemo vsaki drugi substanci, saj je treba karkoli pač jemlješ, jemat s pametjo in naj se še kako hecno sliši.
Z nervozo pa se nebi strinjal, nervozen si lahko samo od kakšnih cigaretov in trdih drog, zaradi trave sigurno ne (ko je ne kadiš).

Tux - Boljše nebi mogel napisati. Tudi jaz delam dolge pavze in ko se odločim, da nekaj časa ne bom kadil pač ne kadim.

jakobho - Tebi skoraj nebi rad kaj preveč odpisoval, ker menim, da takšni ljudje ne boste nikoli spremenili mnenja dokler ne probate sami. Probali pa itak ne boste verjetno, ker se bojite nečesa, česar sploh ni ampak vam samo drugi natvezijo v glavo. Zato brez veze še kaj naprej razlagat. Mislim zakaj tebe briga tud če si prepričan, da trava tako zelo škodi, zakaj te tolk briga kaj drugi počnejo, drugi lahko počnejo kar želijo in tebe v bistvu to nič ne sme brigat. Drugo je če tebi kdo škodi zaradi kakšne zlorabe hujših substanc, ampak mislim, da imaš res premalo znanja v tej temi, ker mečeš trde droge in travo v enak koš.

gapec10 - Imel sem problem z ritmom spanja in zbujanja, in trava mi je pri tem pomagala zelo, kakšen kakav mi verjetno nebi pomagal pri temu.
Drugače pa ja, bil sem presuh (nisem več) in tudi v fitnes sem hodil, da sem pridobil nekaj mase. Ko sem prišel iz fitnesa sem za sprostitev telesa pokadil en joint in sem postal lačen tako, da sem lahko pojedel nekaj obrokov več. In ja, lahko ti povem, da imam s kuhinjo nekaj izkušenj in da se večkrat zgodi, da si skuham kaj(in družini) okusnega, zdravega in lepega na pogled, kot kaj na hitro tudi ko sem "zadet".


spremenjeno: toma992 (29.7.2014, 0:49)
 
 
 
 
29.7.2014, 8:16
Tux +1
 
 
 
 
30.7.2014, 11:10
toma992 Kdo je rekel, da nisem poizkusil?
in mislim, da ni nič narobe, če podam svoje mnenje.
Kot ti lahko poveš da je marihuana dobra, ki si profesionalec na tem področju, lahko tudi jaz povem, da je slaba, ki sem po tvoje amater in neizkušen pametnjakovič.
Ker seveda ne obstaja uradnih dokazov zato da je škodljiva in tega sploh ne pišemo pod temo da marihuana dokazano znižuje IQ...
 
 
 
 
30.7.2014, 23:44
jakobho, pocasi ze pises neumnosti.

Po mojem mnenju marihuana ne znizuje IQ-ja (ampak cisto mozno, da ga - ne verjetmite vsem "raziskavam"), ti pa stoprocentno unici predvsem kratkorocni spomin, ampak ce naredis pavzo se ti ta spomin hitro vrne nazaj - preverjeno.

Dokler necesa ne poskusite, ne boste vedeli. Enim pase, drugim ne, zato ne spreminjajte mnenja drugim na podlagi svojih izkusenj.

Lp.
 
 
 
 
31.7.2014, 9:09
Tukaj piše da znižuje IQ par dni nazaj pa sem nekje prebral da so raziskave pokazale da ne vpliva na tvoj IQ xD.
 
 
 
 
31.7.2014, 16:15
Definitivno se ti izboljša neki nivo in način razmišljanja.
 
 
 
 
5.4.2016, 9:59
Mogoče bi potem dobro bilo take stvari učiti v šolah. Na tak način ne bi preprečevali ampak samo poučevali, da je pametneje kasneje.

Vseeno sem za legalizacijo!!
 
 
 
 
5.4.2016, 10:30
www.konoplja.net
 
 
 
 
5.4.2016, 22:04
Če se pravilno spominjam, sem nekje bral, da so konopljo prepovedali na začetku stoletja predvsem zaradi tega ker je bila resen konkurent nafti.

Sam lahko tudi potrdim slabši spomin in koncentracijo ravno zaradi uporabe.
Pri nekaterih kolegih, dolgoletnih kadilcih pa sem opazil apatijo.
 
 
 
 
6.4.2016, 12:40
Jaz se tega več ne grem. Kot je napisal urosk, dejansko se opazi apatija in slabša koncentracija. Pri dolgoletnih kadilcih...
 
 
 
 
7.4.2016, 15:02
@znalko veš je treba napisat kaj se smatra pod dolgoletne kadilce. Ni enako če kadiš vsak dan al pa enkrat na mesec...
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!