Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

20. marca bo Sončev mrk

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Sončev mrk, ki bo v naših krajih viden kot delni. Kot popolni bo viden v ozkem pasu, ki bo tekel čez severni Atlantik, začenši vzhodno od Kanadske obale.
 

V Ljubljani se bo mrk začel ob 9. uri 31 minut in 30 sekund. Takrat se bo Lunina ploskvica prvič navidezno dotaknila Sončeve ploskvice. Nato bo Luna zakrivala vse večji del Sonca. Sredina mrka bo ob 10. uri 40 minut in 10 sekund. Takrat bo Luna zakrila 67,7 odstotka premera ploskvice Sonca oziroma 60 odstotkov njene površine.

Na tej spletni strani se sproti objavljajo lokacije, kjer bo možno javno opazovati delni Sončev mrk iz Slovenije! Za dopolnitve pišite na info@portalvvesolje.si.

Mrk se bo končal ob 11. uri n 52 minut. Podatki veljajo za Ljubljano, za druge kraje po Sloveniji pa se ti časi le malo razlikujejo. Tako se v Brdih mrk začne poldrugo minuto prej, približno za toliko pa tudi sredina in konec mrka, v Murski Soboti pa so vsi časi zakasnjeni za približno 3 minute glede na podatke za Ljubljano.

Več spletni strani Portal v vesolje.


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
19.3.2015, 21:42
Ne pozabit, da je jutri možno opazovati sončni mrk.

Bi pa tudi opozoril, da ne direktno gledati z nezaščitenim prostim očesom ali skozi kakšna sončna očala, ker v skrajnem primeru se lahko tudi trajno poškoduje vid.
 
 
 
 
20.3.2015, 10:24
Kako slikati delni Sončev mrk:

http://home.bt.com/tech-gadgets/how-to-p....
 
 
 
 
20.3.2015, 11:42
Pa smo prestali sonček mrk Ima kdo kakšno fotko?
 
 
 
 
20.3.2015, 16:40
Malo se je zatemnilo..
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!