Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Windows 10 nadgradnja tudi za piratske verzije

Delite vsebino na Facebooku
Delite vsebino na Twitterju
  Microsoft je sporočil, da bo nadgradnja na Windows 10 iz verzije Windows 7 ali 8 brezplačna za vse, tudi če je verzija nelegalna.
 

Včeraj je Microsoft sporočil, da bo možna nadgradnja na Windows 10 iz verzije Windows 7 ali 8 brezplačna čisto za vse, tudi za tiste, ki imajo naloženo nekupljeno verzijo.

Vsekakor zanimiva poteza Microsofta, s katero želi zmanjšati število piratskih verzij, obenem pa poleg povečanje tržnega deleža lahko računa na to, da bo večina nadgradila na Windows 10 in se s tem ne bo ponovila zgodba Windows 8, kjer je večina uporabnikov ostala na Windows 7.


                              

 
Komentiraj
 
 
 
 
 
19.3.2015, 15:17
To najbrž ne bo čisto držalo, saj je pri večini novic, ki sem jih prebral pisalo, da naj bi Microsoft piratske verzije nadgradil le na kitajskem.
 
 
 
 
19.3.2015, 16:40
To so govorili na začetku.

Včeraj pa so potrdili, da bo nadgradnja mogoča povsod.

Sam kolikor sem se sedaj še malo pozanimal, to samo pomeni, da pri nadgradnji ne bodo preverjali, ali je verzija legalna ali ne. Ko pa boš nadgradil nelegalno verzijo, pa bo ta v bistvu še vedno nelegalna.
 
 
 
 
21.3.2015, 0:14
Tukaj je še predvidena obrazložitev.

http://www.technobuffalo.com/2015/03/20/....
 
 
 
 
1.6.2015, 7:42
Zanimajo me ocene uporabnikov ,ki so namestili Windows 10?

Lep dan !
 
 
 
 
1.6.2015, 15:22
Moj kolega pravi, da veliko melje med delovanjem. Naj bi drugače bilo to normalno za vse preview release različice.

Drugače pa je danes bilo uradno najavljeno. 29. julija bodo izšli Windows 10.

http://blogs.windows.com/bloggingwindows....
 
 
 
 
1.6.2015, 15:45
Zaenkrat Windows 10 še ni dokončan - ima še veliko napak
Drugače ti pa priporočam YouTube kanal WinBeta (https://www.youtube.com/user/WinBetaTV), ki objavlja stanje najnovejše različice Windows
 
 
 
 
2.6.2015, 11:30
Jaz srčno upam, da bodo z Windows 10 uredili tudi licenciranje, ker trenutno stanje je dobesedno katastrofa.

Če kupiš računalnik z Windows, potem je OK. Če pa želiš sam naložiti Windows sistem brez nepotrebne navlake, ki jo prilagajo proizvajalci, pa je to že velik problem.

Ker realno stanje je, da večina uporabnikov, ki kupi Windows, kupi OEM verzijo (ali kakšno podobno kratico), licenca v njej pa uradno ne dovoljuje nalaganje na svoj računalnik.

Sicer Windowsi delujejo, vendar pa gre uradno za nelicenčno programsko opremo in ni kaj dosti drugače od piratske verzije.

Še bolj žalostno je to, da se Microsoft tega zaveda, do sedaj pa ni pokazal nobenega namena, da bi tako stanje odpravil.

Če koga zanima več, si lahko prebere:
http://www.howtogeek.com/197232/microsof....
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!