Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Brezplačni tečaj Adobe Photoshopa

  Naučite se Adobe Photoshop. Spoznajte vse potrebne korake, s katerimi boste obvladali najbolj priljubljen program za grafično obdelavo.
 
 
1
 
 

Če Adobe Photoshop še nimate, si ga lahko prenesete na tem naslovu. Po 30 dneh preizkusnega obdobja pa se lahko odločite za nakup programa ali pa preizkusite brezplačni Gimp.

Tukaj pa si lahko prenesete arhivirano datoteko s slikami, katere osebno uporabljam pri tečajih Adobe Photoshopa.

Pa začnimo. V prvem delu boste spoznali osnove v okolju Adobe Photoshop ter kako se odpirajo datoteke. Vsi vodiči, ki so objavljeni na Zmaga.com, so ustvarjeni tako, da bi jih moral razumeti vsak začetnik.

 
 
2
 
 
 
 
3
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
6
 
 
 
 
7
 
 

Nobena lepotna operacija ne more spremeniti energije, s katero človek izžareva resnično lepoto in privlačnost. Kak malenkostni popravek na fotografiji pa tudi nobenega ne bo zmotil.

 

 
 
8
 
 

Oblikovanje besedila v Adobe Photoshop je lahko zelo atraktivno in enostavno za uporabo.


 
 
9
 
 

Ekefti na fotografijah so lahko obdelani na različne načine. Od artističnih do tistih, s katerimi se lahko izpostavite.


 
 
10
 
 

Manipulacija avtomobilov je sila priljubljena veščina po celem planetu. Spoznajte kak trik ali dva.

 

 
 
11
 
 

Najboljši način za spoznavanje orodij in trikov Photoshopa je ustvarjanje zanimivih obdelav, kjer ne boste potrebovali fotorafij ampak le prazen dokument.


 
 
12
 
 

Realistična obdelava fotografij je prišla tako daleč, da je  izredno težko prepoznati spremembe.


 
 
13
 
 

Za konec pa še nekaj izbranih vodičev, s katerimi boste ustvarjali zanimive rezultate in tako izboljšali svoje veščine Photoshopa. Na tem naslovu je objavljenih več kot 1000 vodičev, tako da vam znanja ne bo primankovalo.


 
 
14
 
 

Pred leti sem govoril, da je moje znanje Photoshopa tam nekje na okoli 10 odstotkih. Danes lahko zatrdim, da ga v bistvu ne znam, saj je preobširen,da bi ga kot navaden smrtnik lahko obvladal. Zato sem tudi ustvaril Zmaga.com, ki mi služi kot "plonk" listek za marsikatero znanje, ki ga hitro pozabim.

Adobe Photoshop uporabljam od leta 1998 naprej in priznam, da ga odprem vsak dan. Osebno sem nostalgične narave, zato zelo rad urejam ter obdelujem fotografije, ki mi služijo kot lep spomin na preteklost. Svoj foto album imam vedno pri roki in tako lahko bližnjim osebam kadarkoli in kjerkoli pokažem svoje izbrane fotografije ter video posnetke.

Sem prepričan, da nikomur ni všeč gledati vseh 500 fotografij iz vašega zadnjega dopusta, lahko pa jih recimo pokažete 20 najboljših, ki so malenkostno popravljene. Ali ni škoda prostora na vašem računalniku ali oblaku, če fotografij in video posnetkov nikoli ne pogledate? Vzemite si čas in si ustvarite mapo spominov, kamor boste shranjevali le najboljše fotografije in med njimi lahko tudi kako popravite. Tako sem naredil tudi sam in to mapo imam na telefonu, računalniku in v oblaku. Vse ostale fotografije pa v sistemski mapi s slikami.

Rad učim, rad imam Photoshop in oblikovanje. Prav tako rad ustvarjam uporabniške izkušnje, predvsem na spletu. Ustvaril sem več kot 1.000 vodičev za Adobe Photoshop, tako v slovenskem kot angleškem jeziku. Po mojem mnenju bi moralo biti učenje določene tematike predstavljeno v največ 20 minutah, potem pa bi morali začeti z nečem novim in tako narediti učenje vedno razburljivo. Če se želite naučiti Photoshop, potem vam svetujem, da se tega lotite sami in brez plačevanja dragih tečajev, katere po enem ali dveh tednih tako ali tako pozabite.

V tem brezplačnem tečaju zagotovo ni opisanega vsega, je pa dovolj, da boste Photoshop obvladali. Pojdite skozi vse predstavljene vodiče in zagotavljam vam, da boste presenečeni, kako enostavno ga je upravljati. Vaših komentarjev bom vesel in upam, da so vam vodiči uporabni in enostavni za uporabo.

Dejan Nikitovič

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
2.8.2016, 13:38
Na forumu sem zagotovo že več kot 5 let. Zaradi te spletne strani sem se začel zanimati za računalništvo in zagotovo je bila spletna stran neka osnova za vse, kar sem kasneje sam probaval in ustvarjal. Ta lekcija si res zasluži pohvalo, prav tako kot administratorja te strani, Dejan in Sergej, ki se zelo trudita za kakovost prispevkov. Še enkrat čestitke!
 
 
 
 
3.8.2016, 8:28
nimam kaj dodati zgornjemu postu..se v celoti strinjam..podpis
 
 
 
 
3.8.2016, 10:09
Hvala za vsalo lekcijo posebej,kajti tudi jaz z pridom uporabljam Photoshop in se učim na Zmaga.com. Lekcije so superca. Vseh res nisem preiskusila,tiste katere sem…so 100% uspele,saj je lepo napisano in ponazorjeno s slikami. Še enkrat se zahvalim in zmeraj sem bila mnenja« vse kar se iz ljubezni počne ima zelo dolgi rok «
 
 
 
 
16.3.2017, 10:11
Wow. Šla sem že čez nekaj vodičev in priznam, da je obrazloženo tako, da vse razumeš, četudi nimaš nobenega predznanja.

Hvala Dejan in hvala Zmaga.com!
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!