Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Naredi sam > Družabne igre > Šah
Šah

Taktični vzorci v šahu - 2. del

 Šah  podtalje | Torek, 7.10.2014

Osnovne vzorce v šahu smo spoznali v prvem delu. Tokrat pa bomo spoznali nekaj malo bolj naprednih šahovskih kombinacij.

Taktični vzorci v šahu - 1. del

 Šah  podtalje | Sreda, 24.9.2014

V šahu poznamo nekaj standardnih pozicij oz. vzorcev, s pomočjo katerih lahko v igri dosežemo prednost. Tokrat bomo spoznali osnovne tri.

Vrednost figur v šahu

 Šah  podtalje | Nedelja, 2.2.2014

V šahu se vedno srečamo z menjavami figur, zato je poznavanje njihove relativne vrednost nujno za vsakega šahista.

Šahovski program Arena

 Šah  podtalje | Ponedeljek, 13.1.2014

Šahovski program Arena je namenjen šahistom, ki jih šah zanima malo bolj resno, saj poleg igranja šaha omogoča tudi uvoz partij in analizo posameznih pozicij.

Igrajte šah na svojem računalniku

 Šah  podtalje | Ponedeljek, 21.10.2013

Na računalnik bomo namestili program za igranje šaha Lucas chess, ki je še posebej primeren za začetnike igranja šaha.

Šahovski zapis

 Šah  podtalje | Sobota, 14.9.2013

Kdor želi bolje spoznati šah, mora obvezno poznati tudi šahovski zapis oz. šahovsko notacijo, ki se uporablja za zapisovanje in tolmačenje šahovskih partij.

Šahovska pravila

 Šah  podtalje | Petek, 30.8.2013

Šah je odlična miselna igra, ki izboljšuje spomin in povečuje vašo kreativnost. V lekciji so predstavljena osnovna pravila, ki jih morate vedeti, da lahko pričnete z igranjem šaha.

 
 
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!