Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Računalništvo > Programski jeziki > Delphi / Lazarus
Delphi / Lazarus

Število dni med dvema datumoma

 Delphi / Lazarus  podtalje | Petek, 13.9.2013

V razvojnem okolju Lazarus bomo izdelali program, ki bo prikazal število dni med dvema datumoma.

Povezava z MySql bazo v Lazarus okolju

 Delphi / Lazarus  podtalje | Ponedeljek, 26.8.2013

V razvojnem okolju Lazarus bomo razvili aplikacijo, v kateri se povezali na bazo MySQL, napisali SQL-stavek in prikazali podatke v obliki tabele.

Pregledovalnik slik

 Delphi / Lazarus  podtalje | Sobota, 17.8.2013

V razvojnem okolju Lazarus bomo sprogramirali enostaven pregledovalnik slik, ki bo znal slike tudi raztegovati ter pri tem ohraniti pravilno razmerje slike.

Enostaven urejevalnik besedil

 Delphi / Lazarus  podtalje | Ponedeljek, 12.8.2013

V razvojnem okolju Lazarus bomo sprogramirali enostaven urejevalnik besedil, ki omogoča odpiranje in shranjevanje teksta v datoteko.

Osnova sintaksa v programskem jeziku Pascal

 Delphi / Lazarus  podtalje | Petek, 2.8.2013

V tokratni lekciji si bomo pogledali osnovno sintakso uporabe programskega jezika Pascal, ki ga uporabljamo v razvojnem okolju Delphi ali Lazarus.

Lazarus razvojno okolje

 Delphi / Lazarus  podtalje | Sobota, 20.7.2013

Lazurs je razvojno okolje za hitro razvijanje aplikacij v programskem jeziku pascal, zelo podobno okolju Delphi, v katerem lahko razvijamo aplikacije za Windows, Linux ali MacOS operacijski sistem.

 
 
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!