Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Računalništvo > Programski jeziki > HTML
HTML

Preverjanje podpore za CSS

 HTML  podtalje | Torek, 19.4.2016

Spoznali bomo spletno stran caniuse.com, kjer lahko preverite, kako dobro je posamezna CSS lastnost podprta v različnih brskalnikih.

Zaobljena slika v HTML s pomočjo CSS

 HTML  podtalje | Četrtek, 12.2.2015

V lekciji boste spoznali, kako HTML elementu dodate CSS stil ter se na praktičnem primeru naučili, kako narediti zaobljeno sliko.

Dodajte YouTube videoposnetek na spletno stran

 HTML  xnl.dac | Ponedeljek, 14.7.2014

V lekciji bom pokazal preprost način dodajanja YouTube video posnetka v spletno stran. Izvedeli boste tudi, kako spremeniti njegovo velikost.

Komentarji v HTML-ju

 HTML  xnl.dac | Petek, 25.4.2014

Za boljšo berljivost in preglednost je v HTML kodo pametno dodati tudi kakšen komentar. V tej lekciji bom pokazal, kako to naredimo.

Razhroščevanje Javascript kode s Firebug

 HTML  podtalje | Sreda, 25.9.2013

Naučili se bomo, kako lahko s pomočjo dodatka Firebug za Firefox na spletni strani pridobimo popoln nadzor nad izvajanjem Javascript kode.

Izdelava gumba v CSS

 HTML  aleksy | Petek, 3.5.2013

V tej kratki in preprosti lekcijii bomo s pomočjo CCS-a ustvarili preprost gumb, ki ga lahko uporabite na vaši spletni strani.

Uporaba poljubne pisave na spletni strani

 HTML  .lolo | Nedelja, 25.3.2012

Pokazal vam bom, kako na naši spletni strani s pomočjo skripte cufon uporabimo poljubno pisavo, ki bo vidna vsem obiskovalcem strani.

Slogi CSS

 HTML  .lolo | Ponedeljek, 3.10.2011

V tej lekciji bomo spoznali sloge CSS, ki so uporabni pri izdelovanju spletnih strani. Vse to pa bomo naredili v obliki spletne strani.

 
 
Vključitev slike kot HTML pasice
 HTML  tdrumlic | Petek, 15.4.2011
V HTML kodo bomo vključili sliko, katero lahko vključite kot pasico na svoji ali kakšni drugi spletni strani.
Enostavna spletna stran v HTML-ju
 HTML  tdrumlic | Ponedeljek, 11.4.2011
Ustvarili bomo (zelo) enostavno spletno stran v HTML-ju, ji dodali različno besedilo, povezave, slike, ozadje in YouTube video posnetek.
HTML
 HTML  kljuka | Sobota, 30.8.2008
Naučili se bomo nekaj kratkih osnov HTML-ja, programskega jezika za ustvarjanje spletnih strani.
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!