Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Članki
Članki

Posnetek raziskanega vesolja

 Vesolje  urosk | Sobota, 25.10.2014

Oglejte si zanimivo animacijo potovanja iz Himalaje skozi našo atmosfero ter naprej do roba vesolja. Posnetek je resnično impresiven in vreden ogleda.

Žepni tiskalnik

 Tehnologija  podtalje | Ponedeljek, 14.4.2014

Na strani Kickstarter so predstavili zanimiv žepni tiskalnik, katerega velikost meri vsega 10x11 cm, teža pa znaša samo 300 gramov.

Nasveti za boljše spanje

 Okolje in zdravje  xnl.dac | Petek, 11.4.2014

Spoznajte nekaj uporabnih nasvetov, kako spati bolje in bolj kvalitetno, pa tudi, kako hitreje zaspati.

Windows XP se poslavlja

 Tehnologija  podtalje | Torek, 8.4.2014

Windows XP se po kar 12 letih poslavlja. Z današnjim dnem se namreč ukinja podpora za ta priljubljeni operacijski sistem in marsikdo se sprašuje, kaj to pomeni za uporabnike.

Ura in tipkovnica iz lego kock

 Zanimivosti  mr_jaka | Nedelja, 30.3.2014

Jason Allemann je človek, ki izdeluje vse od ur, katapultov, robotov, tipkovnic. Vse to pa izdela na prav poseben način - iz lego kock.

Poziv k popolni prepovedi cigaret

 Okolje in zdravje  wolgy | Petek, 28.3.2014

Zdravniki v Veliki Britaniji pozivajo vlado, naj razmisli o popolni prepovedali prodaje tobačnih izdelkov vsem, ki so bili rojeni po 1.januarju 2000.

Korak naprej pri fuziji s pomočjo laserja

 Znanost  podtalje | Petek, 14.2.2014

Znanstveniki so prišli do pomembnega napredka pri raziskovanje fuzije s pomočjo laserske tehnologije, kjer so dobili več energije, kot jo je bilo vložene.

Google Stret view Slovenija je aktiven

 Okolje in zdravje  podtalje | Četrtek, 30.1.2014

Julija je Google začel s fotografiranjem ulic v Sloveniji. Storitev je sedaj aktivna, tako da si lahko večino Slovenije ogledate kar preko vašega računalnika.

 
 
Ni sramota obogateti, sramota je umreti bogat
 Zanimivosti  NikMan | Ponedeljek, 6.1.2014
Otroci imajo pravico za dober začetek življenja, ne pa da jim starši omogočajo blagostanje celo življenje. Preberite si malo starejši, vendar zanimiv članek o lastniku dm, Götz Wernerju.
Zmaga.com praznuje 7. rojstni dan
 Zanimivosti  NikMan | Ponedeljek, 11.11.2013
Danes je poseben dan, saj smo na ta dan uradno predstavili spletno stran za brezplačno učenje. Tokrat pa vas bomo razveselili s popolno prenovo strani.
Microsoft uradno kupil del podjetja Nokia
 Tehnologija  NikMan | Torek, 3.9.2013
Microsoft je potrdil nakup oddelkov največjega izdelovalca Windows Phone naprav, za katerega je plačal okoli pet milijard evrov.
Prvi umetno pridelan hamburger
 Okolje in zdravje  NikMan | Ponedeljek, 5.8.2013
Projekt, ki ga je financiral soustanovitelj podjetja Google, je bil nedavno nazaj predstavljen in tudi na voljo za preizkušanje.
Google bo danes pričel fotografirati Slovenijo
 Zanimivosti  podtalje | Torek, 9.7.2013
Danes bo Google pričel s fotografiranjem Slovenije, fotografije pa bodo v začetku naslednjega leta objavljene v spletni aplikaciji Street View (Ulični pogled).
Dietne pijače z alkoholom vas bodo napile prej
 Okolje in zdravje  NikMan | Petek, 3.5.2013
Tisti, ki alkoholne pijače mešajo z dietnimi, naj se ne čudijo, če bodo okajeni hitreje, kot tisti, ki jih mešajo z navadnimi oziroma sladkanimi.
Oče dojenčkov jok prepozna tako dobro kot mama
 Okolje in zdravje  NikMan | Sreda, 17.4.2013
Francoski raziskovalci so razbili folkloro, katera govori, da mame bolje prepoznajo dojenčkov jok kot očetje.
Pomanjkanje spanca vodi v povečanje telesne mase
 Okolje in zdravje  PowerZan | Sreda, 20.3.2013
Raziskovalci Koloradske univerze so objavili študijo, kjer so ugotovili, da lahko pomanjkanje spanca vodi v povečanje telesne mase.
Prvi vesoljski turist planira potovanje na Mars
 Vesolje  NikMan | Četrtek, 21.2.2013
Prvi vesoljski turist, Dennis Tito, planira potovanje na Mars, ki bo trajalo 501 dni in se bo začelo v začetku leta 2018.

 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!